1 din 4 clienți din generația Millennials cumpără mai puțin dacă nu i se oferă opțiunea Buy Now Pay Later

1 din 4 clienți din generația Millennials cumpără mai puțin dacă nu i se oferă opțiunea Buy Now Pay Later. FOTO Fabrica de PR

Buy Now Pay Later (BNPL/Cumperi acum, Plătești mai târziu) a avut o creștere spectaculoasă în ultimii ani. Doar în 2024 valoarea estimată a pieței globale BNPL depășește 633 miliarde de dolari, iar valoarea previzionată până în 2029 ajunge la peste 1.088 miliarde de dolari, cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 11,4%, în perioada 2024-2029, conform unui raport al ResearchAndMarkets.com. Chiar dacă specialiștii observă în prezent o temperare a creșterii, BNPL are o ascensiune robustă, organică și continuă să reprezinte pentru o largă categorie de consumatori o alternativă de plată viabilă și ușor de utilizat. Acest sistem de plată are avantajul de a putea fi accesat simplu, printr-o aplicație pe smartphone, este flexibil – ratele pot fi personalizate în funcție de preferințe – și, față de sistemele tradiționale de finanțare, este considerat mai rapid, cu rată mai mare de aprobare și avantajos.

Un studiu realizat de PYMNTS.com pe piața americană de BNPL evidenția că această opțiune de plată a modificat comportamentul de consum al cumpărătorilor. Mulți dintre aceștia își schimbă modul obișnuit de a realiza achizițiile dacă BNPL nu este disponibil. În special Milenialii (cei născuți între 1981 și 1996), într-un procent impresionant, tind să cumpere mai puțin sau mai ieftin dacă acest tip de plată alternativă nu e disponibil. Studiul PYMNTS.com concluzionează că 1 din 4 clienți din generația Millennials optează pentru produse de o valoare mai mică sau își reduc cantitatea de obiecte achiziționate dacă retailerii nu le oferă opțiunea Buy Now Pay Later.

„Rezultatul acestui studiu nu este o surpriză”, comentează Alexandru Balaci, CEO Mokka România, liderul în furnizarea de servicii BNPL din Europa Centrală și de Est și primul provider de plată amânată de acest tip din România. „Mokka a realizat studii interne care ajung la aceeași concluzie: utilizatorii tind să cumpere mai multe produse și mai scumpe când recurg la serviciul de plată amânată, stimulând astfel valoarea coșului mediu și rata de conversie”, spune CEO-ul Mokka. 

Studiul realizat de PYMNTS.com arată că dacă BNPL nu este disponibil ca opțiune de plată, 28,2% dintre Mileniali și 27,5% din GenZ (persoanele născute între 1997 și 2012) renunță la achiziție. În aceleași condiții, 25,3% dintre Mileniali optează pentru un produs mai ieftin, în comparație cu 7,7% dintre Baby Boomers (1946 și 1964) sau 13% din Generația X (1965 și 1980).

Procentul celor din GenZ care renunță la coșul de cumpărături sau achiziționează produse cu o valoare mai mică când nu este disponibil BNPL este sensibil mai mic decât al Milenialilor. De altfel, aceste două categorii dinamice de cumpărători constituie „nucleul dur” al clienților BNPL.

Potrivit opiniei lui Alexandru Balaci, în 2024 „BNPL se va afla tot mai mult pe radarul consumatorilor, o opțiune de plată pe care o așteaptă de la retaileri și care este utilizată pentru a finanța atât necesitățile de bază ale vieții, cât și alte categorii mai mult sau mai puțin opționale, precum beauty sau travel”.

CEO-ul Mokka subliniază că pe piețele din Europa Centrală și de Est unde este prezentă Mokka, aceasta s-a dovedit un instrument puternic de creștere a vânzărilor în magazinele fizice și online, pentru că elimină principala obiecție care stă în calea achizițiilor, lipsa finanțării.

Pentru retaileri, Mokka BNPL aduce beneficiul scăderii ratei de abandon a coșului de cumpărături și totodată crește substanțial valoarea comenzilor și rata de conversie.

„Studiile interne pe care le-am realizat au concluzionat că Mokka ajută la creșterea valorilor vânzărilor cu procente cuprinse între 70% și 300%. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale Mokka BNPL”, mai spune Alexandru Balaci. 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*