8 din 10 români consideră esențială protecția împotriva furturilor din locuințe

Camere de supraveghere. FOTO Pixabay.com

8 din 10 români consideră că protecția împotriva furturilor din locuințe este importantă și foarte importantă, arată rezultatele celei mai recente cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR.

32% dintre românii care se simt amenințați de producerea unui furt din locuința lor și care consideră că riscul de producere este mare și foarte mare menționează drept cauză care ar contribui la creșterea riscului de furt faptul că au trecut deja prin experiențe similare.

Alți 27% fac referire la riscul perceput al infracțiunilor din proximitate, 17% la frecvența producerii furturilor în zona în care locuiesc, 12% la atractivitatea locuinței pentru hoți, în timp ce alți 12% menționează alte motive.

În același timp, românii nu rămân nepăsători în fața furturilor și apelează la măsuri de protecție, precum: sistemele de alarmă/antiefracție (23%), asigurarea facultativă de locuință care acoperă și riscul de furt (10%), ușa antiefracție pentru accesul în casă (7%), dar și deținerea unui câine de pază (3%).

În acest context, UNSAR și ARTS, în parteneriat cu Poliția Română, lansează cea de a doua ediție a campaniei #sigurACASĂ, sub deviza ShareÎnSiguranță. Aceasta se concentrează pe măsurile de siguranță pe care le putem lua în mediul online pentru a preveni furturile din locuințe. Prin acest demers venim cu informații utile despre avantajele existenței unor măsuri de prevenție și de protecție financiară în cazul producerii furturilor din locuințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*