Compania românească mindit.io a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13 milioane de euro în 2022

Lucia Stoicescu. FOTO Total PR

mindit.io, companie românească specializată în software engineering, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată (România & Elveția) de peste de 13 mil. Eur și un profit net de cca. 3,16 mil. Eur, respectiv o evoluție de cca. 40% atât în ceea ce privește cifra de afaceri, cât și numărul de angajați. Compania estimează creșteri și în 2023, cu focus pe regiunea DACH, respectiv dezvoltarea avantajelor competitive, atât din punct de vedere tehnic, cât și a metodologiilor de implementare a proiectelor.

mindit.io a livrat anul trecut peste 140 de soluții, dedicate unor industrii variate, precum retail, banking, fintech, foodtech, healthcare, pharma, hospitality, publishing și real estate, atât pentru companii de dimensiuni mari, precum Swisscom, precum și pentru companii medii, din zona DACH, România și SUA. În prezent, mindit.io își concentrează atenția pe implementarea unor soluții dedicate industriei de travel retail, unde are ca partener unul dintre cei mai mari jucători de pe piață la nivel global, derulând, totodată, proiecte și pentru sectoarele de healthcare, banking și fintech.

În 2022, pentru a susține creșterea volumului și a calității proiectelor livrate, compania și-a extins echipa cu peste 140 de noi colegi, ajungând, în prezent, la un număr de 250 de specialiști. Compania își continuă și anul acesta procesul de creștere, mizând pe învățare continuă, un element deosebit de important pentru mindit.io, ce se traduce prin proiecte din industrii diverse, tehnologii noi, scalarea proiectelor existente prin procese care să le permită partenerilor avantaje competitive.

De asemenea, 2023 este un an în care mindit.io explorează inițiativele europene atât în zona de securitate cibernetică, cât și în partea de identitate digitală, pentru a putea susține în continuare clienții nu doar în industriile lor, dar și în a fi aliniați cu reglementările europene.

„Ne bucurăm de o creștere constantă a portofoliului de clienți și noi proiecte. Totodată, întrucât cultura noastră organizațională promovează autonomia și stimulează asumarea provocărilor, ne încurajăm oamenii să-și aleagă rolurile dorite și suntem alături de ei la orice pas în parcursul profesional. Valorile comune, precum abordarea centrată pe client, profesionalismul, autenticitatea și spiritul de echipă, sunt cel mai important aspect pentru noi”, a declarat Lucia Stoicescu, CEO mindit.io.

Compania estimează o creștere a afacerilor pentru anul curent prin consolidarea și întărirea poziției pe piața din zona DACH (Germania, Austria și Elveția). La începutul anului trecut, mindit.io a deschis un birou în Elveția, pentru a explora mai ușor oportunitățile de pe piața externă,  în contextul în care o parte relevantă a portofoliului companiei se află în zona DACH.

mindit.io – Companiile românești de IT încep să aibă un rol strategic, nu doar executiv, la nivel european

Potrivit reprezentanților mindit.io, industria locală de software avansează foarte rapid – dacă la nivel european sectorul IT se dezvoltă cu cca. 17% de la an la an, în România înregistrează creşteri de 1,2 ori mai mari.

Totodată, pe plan local, acest segment se dezvoltă de trei ori mai accelerat decât economia naţională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*