nPloy, platforma inovatoare de job matching, luptă împotriva discriminării în procesul de recrutare și la locul de muncă

Konstantin Tsonev. FOTO PI2 PR

Discriminarea în recrutare și la locul de muncă continuă să fie o temă foarte importantă atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în România. Conform datelor recente ale Eurobarometrului, 1 din 6 europeni spun că s-au simțit discriminați în ultimele 12 luni –  cei mai mulți dintre ei la locul de muncă (23%) și atunci când își căutau un job (13%).

Pe plan intern, cifrele arată că aproape 4 din 10 angajați (40%) au experimentat sau au asistat personal la situații de discriminare la locul de muncă, în special din cauza afinităților politice, a apartenenței la un grup etnic și a vârstei mai înaintate. Mai mult, 3 din 4 angajați nu au participat la programe de formare pentru diversitate și incluziune în ultimii doi ani, indiferent de postul ierarhic ocupat. Și, aproximativ 40% dintre români spun că s-ar simți inconfortabil dacă ar avea un coleg din comunitatea LGBTQI+, comparativ cu media de 12-15% de la nivelul UE.

În contextul acestor date preocupante, nPloy, care a intrat pe piața românească în februarie, dă startul unei campanii de promovare a diversității și a incluziunii în procesul recrutare și la locul de muncă. Datorită tehnologiei bazate pe inteligență artificială care stă la baza platformei, nPloy garantează evaluarea obiectivă a candidaților prin recrutare anonimă. Practic, nPloy încurajează angajații să se concentreze exclusiv pe calificările și aptitudinile candidaților – datele personale (nume, sex, vârstă, poza) sunt ascunse. Prin această abordare, nPloy promovează o evaluare corectă și imparțială a candidaților.

Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța diversității și a incluziunii, nPloy invită atât candidații, cât și angajatorii să participe la un scurt sondaj. Împărtășindu-și opiniile și experiențele, aceștia pot contribui la crearea unui mediu de lucru echilibrat, transparent și corect.

După încheierea sondajului, nPloy va efectua o analiză a rezultatelor, propunând strategii pentru a reduce decalajul și a încuraja un parteneriat onest și eficient între angajatori și candidați.

„Discriminarea nu ar trebui să-și găsească locul nici în procesul de recrutare, nici la locul de muncă și suntem hotărâți ca, împreună cu angajatorii și candidații, să aducem schimbarea necesară”, a spus Co-fondatorul nPloy, Konstantin Tsonev. „Prin valorificarea modelului nostru inovator de recrutare anonimă, ne propunem să asigurăm condiții și oportunități egale pentru toți candidații. Mai mult decât atât, prin campania noastră de conștientizare și sondajul despre D&I pe care îl realizăm în această perioadă, sperăm să ajutăm la construirea unui mediu care să aprecieze și să promoveze diferențele individuale, ajutând astfel organizațiile să construiască echipe mai puternice”, a adăugat acesta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*