AVBS Credit, companie din domeniul brokerajului bancar estimează că activitatea de creditare din acest an va fi influenţată de digitalizare şi de automatizarea proceselor, precum și de nevoia românilor de a locui și munci în imobile mai spațioase. Astfel, pe parcursul anului în curs, brokerii de credite vor intermedia credite cu 50% mai mult decât în 2020.
Venirea primăverii reprezintă pentru români o perioadă propice pentru demararea de proiecte importante: își cumpără locuinţe noi, reamenajează imobilele, construiesc și își îmbunătățesc calitatea vieții și a mediului în care locuiesc și muncesc în plină pandemie. Specialiștii din domeniul financiar-bancar estimează că în 2021, românii din mediul urban vor solicita împrumuturi de la bănci prin intermediul brokerilor de credite, în special pentru locuințe, într-un număr mai mare cu aproximativ 50% decât în 2020.
„Românii cu venituri medii și mari care au în plan să acceseze împrumuturi prin intermediul brokerilor de credite bancare preferă să investească în renovarea, îmbunătățirea și modernizarea locuinţelor, pentru această primăvară. Odată cu venirea noului sezon, românii își demarează proiectele: îşi cumpără case sau le renovează, își schimbă maşinile, fac lucruri importante și mărețe”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.
Conform estimărilor AVBS Credit, primăvara anului 2021 sporeşte activitatea de achiziție și renovare a locuinţelor şi, până la sfârșitul anului, va accelera numărul de credite ipotecare contractate prin intermediul brokerilor de credite cu până la 50% față de anul precedent. Există posibilitatea ca brokerii de credite din România să intermedieze credite ipotecare în valoare de aproximativ 900 milioane EURO în 2021. Ca principală tendinţă a comportamentului, pe parcursul anului 2021, reprezentanţii AVBS Credit afirmă că peste 80% dintre românii care vor alege produse de creditare prin intermediul unui broker de credite, vor prefera creditele ipotecare.
Cu ocazia venirii noului sezon, reprezentanţii companiei AVBS Credit precizează că valoarea medie a unui credit ipotecar accesat în întreaga țară prin intermediul unui broker de credite, se va situa în jurul valorii de 59.000-65.000 de euro şi va fi destinat unor proiecte complexe, de pildă, pentru achiziţia unui imobil.
Unul dintre avantajele alegerii unui broker de credite este că acesta intermediază procesul de creditare mult mai rapid decât dacă clientul s-ar descurca singur, beneficiază de soluții de creditare adecvate nevoilor, brokerul se poate deplasa la consumator, poate obține costuri mai bune și valori mai mari pentru creditul acestuia.
Be the first to comment