Consiliul Concurenței a sancționat OKI Europe Limited cu amendă în valoare de 3,35 milioane lei

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a sancționat producătorul de echipamente periferice OKI Europe Limited cu amendă în valoare de 3,35 milioane de lei, pentru limitarea exporturilor și fixarea preţurilor de revânzare, precum și monitorizarea acestora, în perioada octombrie 2015 – martie 2020.

Autoritatea de concurență a constatat, în urma unei investigații, că OKI Europe Limited a adoptat o strategie de impunere a prețurilor de revânzare diferențiate în funcție de țările în care activa, iar pentru atingerea acestui obiectiv a limitat exporturile și, împreună cu distribuitorul General Systems S.R.L., a stabilit prețurile de revânzare pentru produsele vândute pe teritoriul național (imprimante și multifuncționale).

Scopul acestei strategii a fost de maximizare a profiturilor prin securizarea unui anumit nivel al prețului.

General Systems S.R.L. a beneficiat de imunitate la amendă, după ce a aplicat la politica de clemență și a denunțat practicile anticoncurențiale.

Reamintim că Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească. Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de imunitate sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*