Vânzările și pre-vânzările rezidențiale ale One United Properties din primele nouă luni au atins 190,6 milioane de euro

Andrei Diaconescu & Victor Căpitanu, co-fondatori One United Properties

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, raportează vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 190,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2024. În 9L 2024, Grupul a vândut și pre-vândut 713 apartamente și unități comerciale cu o suprafață totală de 71.886 mp, precum și 1.071 de locuri de parcare și alte tipuri de unități.

„Încheiem cel mai puternic trimestru de până acum din 2024, cu o performanță excepțională a echipelor noastre de vânzări, obținând 67,3 milioane de euro în pre-vânzări și vânzări. Performanța constantă a vânzărilor și pre-vânzărilor în primele nouă luni ale acestui an, împreună cu un preț mediu de vânzare pe metru pătrat stabil comparativ cu 2023, evidențiază capacitatea noastră de a menține rezultate solide și reziliența afacerii noastre an de an. În ciuda complexității pieței, One United Properties rămâne alegerea preferată a clienților care doresc îmbunătățirea calității vieții. Angajamentul nostru față de calitate, transparență și respectarea promisiunilor noastre ne-a consolidat poziția de dezvoltator de încredere pe o piață în care oferta este din ce în ce mai limitată. Într-un mediu în care încrederea este primordială, ne-am demonstrat în mod constant credibilitatea față de clienții noștri, care rămâne unul dintre diferențiatorii noștri cheie pe piață”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Prețul mediu de vânzare pe metru pătrat în 9L 2024 a rămas stabil comparativ cu 9L 2023, reflectând integrarea unităților din One Lake District Faza 2 în portofoliul de vânzări. La 30 septembrie 2024, 70% din unitățile disponibile în curs de dezvoltare și livrate au fost vândute. Sumele pe care compania urmează să le încaseze în baza contractelor încheiate cu clienții până la 30 septembrie 2024 se ridică la 353 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2026. 121 de milioane de euro au fost încasate în primele nouă luni ale anului 2024.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, veniturile din chirii ajungând la 20,9 milioane de euro, în creștere cu 22% față de 9L 2023. Activitatea de închiriere a rămas robustă, deoarece în primele trei trimestre ale anului 2024, divizia de birouri a One United Properties a închiriat și pre-închiriat 12.100 mp de spații de birouri și retail în Fazele 1 și 2 ale One Cotroceni Park, precum și în One Gallery. În plus, compania a semnat multiple prelungiri ale contractelor de închiriere pentru un total de 6.770 mp. La data de 30 septembrie 2024, 95% din portofoliul comercial existent al Grupului era deja închiriat.

„Dinamica proiectelor noastre de dezvoltare rămâne puternică, pe măsură ce continuăm să ne extindem prezența în București. Construcția One Technology District și a hotelului Mondrian a început în T3 2024, după obținerea autorizațiilor de construire în luna august a acestui an. Ca urmare, la sfârșitul lunii septembrie, aveam în construcție un total de 4.041 de unități rezidențiale și 43.000 mp de spații moderne de birouri și comerciale, cu o valoare brută de dezvoltare de peste 1,5 miliarde de euro. Mai important, am continuat să facem progrese constante pe toate șantierele noastre în cursul trimestrului, menținând fiecare dezvoltare conform planurilor. Acest lucru se va reflecta în veniturile generate pe parcursul perioadei. Aceste realizări reflectă accentul nostru pus pe calitate și execuție la termen, asigurându-ne că vom continua să răspundem nevoilor pieței și să ne consolidăm poziția de lider în sectorul imobiliar din România”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

La 30 septembrie 2024, One United Properties deținea sau a încheiat pre-SPA pentru 285.100 mp de terenuri pentru dezvoltări ulterioare, cu un total de drepturi de construire supraterane brute de aproximativ 988.000 mp. Toate aceste șantiere sunt în prezent în faza de planificare, cu o valoare brută de dezvoltare estimată de 1,8 miliarde de euro. Grupul estimează construirea a 7.000 de apartamente, servicii comunitare și 146.000 mp de clădiri comerciale închiriabile. Dintre clădirile comerciale, 121.000 mp vor găzdui birouri, iar restul de 25.000 mp sunt localizați în clădiri care vor fi restaurate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*