OPPO prezintă cele mai noi inovații ale tehnologiilor de fotografiere

Fabrica OPPO din Turcia. FOTO OPPO

OPPO a organizat evenimentul de lansare Future Imaging Technology în cadrul căruia a prezentat ultimele inovații ale tehnologiilor de fotografiere, ale senzorilor, modulelor și algoritmi.Compania s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea și optimizarea tehnologiilor care stau la baza captării imaginii pentru a permite utilizatorilor să „surprindă cu ușurință cele mai importante momente ale vieții”.

Printre aceste inovații se numără: noul sensor RGBW, Zoom Optic Continuu de 85-200mm, Tehnologie de stabilizare optică a imaginii pe cinci axuri și noua generație a camerelor Under-screen care utilizează multiplii algoritmi de optimizare AI proprietari.  Prin utilizarea noilor tehnologii OPPO a obținut o îmbunătățire majoră a funcțiilor precum sensibilitatea la lumină, capacitățile de zoom, stabilizare, cercetarea viitoarelor dezvoltări ce țin de formă și multe altele.

Noul sensor RGBW: intensifică sensibilitatea la lumină printr-o performanță a culorii îmbunătățită

Senzorul RGBW de ultimă generație îmbunătățește considerabil sensibilitatea la lumină prin introducerea unor sub-pixeli albi (W), cea mai nouă tehnologie DTI și algoritmul de pixeli 4-in-1 dezvoltat de OPPO. Datorită acestor inovații, noul sensor permite o captare a luminii cu 60% mai mare și reduce zgomotul din imagini cu 35% rezultând în imagini mult mai clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Noul sezor RGBW utilizează tehnologii de producție și procesare avansate ceea ce permite rularea unor algoritmi complexi care maximizează cantiatatea de date înregistrate de către pixelii albi ai senzorului. Algoritmul proprietar OPPO cu pixeli 4-in-1, permite îmbunătățirea substanțială a culorilor și previne inexactitatea culorilor și formarea modelelor moar. În același timp, ultima generație a tehnologiei de izolare a pixelilor DTI îmbunătățește calitatea imaginii.

Mai mult, cel mai nou sensor RGBW contribuie la realizarea celor mai expresive portrete foto și video prin reducerea imperfecțiunilor pielii și îmbunătățirea texturii și a contrastului. Noul sensor va fi lansat la nivel comercial în al patrulea trimestru al acestui an.

Noi module: Zoom-ul Optic Continuu permite un zoom foarte cursiv, iar Stabilizarea optică a imaginii pe cinci axuri oferă imagini mai clare

Descrierea hardware a noului modul Zoom Optic Continuu 85-200 mm:

Incoporează în premieră tehnologia G+P (sticlă+plastic) prin introducerea a două lentile asferice ultra-subțiri cu o precizie ridicată care îmbunătățesc substanțial efectele optice precum minimizarea luminii difuze.

Aplicarea senzorului magnetic de tip tunel (sensor TMR) care permite lentilelor să aibă o mișcare mult mai stabilă și precisă.

Noul sistem de ghidaj permite o înclinare dinamică a sistemului de lentile ceea ce îmbunătățește capacitatea de mărire a Zoom-ului Optic Continuu.

Aceste inovații permit Zoom-ului Optic Continuu capturarea unor imagini clare la distanțe focale între 85mm și 200mm indiferent că este vorba de fotografii de tip portret sau peisaje îndepărtate. Utilizatorii se pot bucura de o tranziție naturală în timpul acționării zoom-ului comparabilă cu cea a unei camera profesionale. De asemenea, această tehnologie evită erorile comune ale sistemelor convenționale de zoom precum sacadările, inexactitatea contrastului sau polarizarea culorilor.

În același timp, noul sistem de stabilizare optică a imaginii pe cinci axuri folosește numeroși algoritmi care înregistrează, analizează și transmite datele furnizate de giroscop către componentele responsabile de stimulii respectivi. Datele sunt transmise către cele două componente mobile: lentilele și senzorii de imagine care sunt acționați de către rulmenți cu bile.

Atunci când imaginile sunt ușor mișcate, stabilizarea este realizată prin transferarea stabilizării optice ale lentilelor astfel încât să acopere atât mișcările orizontale (X) cât și cele vertical (Y).

În momentul în care mișcarea este una mai amplă, senzorul de stabilizare optică va adăuga pe lângă mișcările vertical și orizontale și una de rotire care, alături de algoritmii implementați, permit o stabilizare pe 5 axuri.

Această tehnologie permite o stabilizare la un unghi de ±3°, care este de trei ori mai mult decât tehnologiile de stabilizare optică folosite în general pe smartphone-uri. Mai mult, fotografiile de noapte sunt vizibil îmbunătățite prin algoritmii proprietari de stabilizare, claritate și performanța culorilor; compensarea activă a vibrațiilor este îmbunătățiă cu 65%. Stabilizarea optică pe 5 axuri va fi disponibil la nivel comercial pe produsele OPPO începând cu primul trimestru al anului 2022.

Algoritmul dezvoltat de OPPO îmbunătățește raportul dintre ecran și calitatea imaginii al noilor camere under-screen

Nu în ultimul rând, OPPO a prezentat noua generație de camere under-screen/sub-ecran pentru smartphone-urile viitorului. Geometria inovativă a pixelilor asigură o calitate a ecranului de 400-PPI în zona de amplasare a camerei frontale. Folosind cablare transparentă și un nou design, ecranul oferă o experiență vizuală mult îmbunătățită. Prin tehnologia 1-to-1 pixel și tehnologia de compensare prin algoritmi, cromatica și luminozitatea întregului ecran sunt controlate cu o precizie mai mare având o diferență față de realitate de doar 2% și o durată de viață a ecranului cu 50% mai mare.

Mai mult, Institutul de Cercetare din S.U.A. a dezvoltat o serie algoritmi AI din domeniul fotografiei care se ocupă de reducerea difracției, HDR și Auto-White-Balance care au ca scop optimizarea calității conținutului produs de camera frontal under-screen/sub ecran. Modelul AI de reducere a difracției a fost dezvoltat prin utilizarea a zeci de mii de imagini pentru a evita problemele uzuale cauzate de difracție foerind șansa utilizatorilor de a realize fotografii mult mai clare și naturale.

OPPO este într-o continuă dezvoltare a capacităților de fotografie pentru a se asigura că oferă utilizatorilor săi tehnologii care răspund celor mai noi tendințe. În prezent, OPPO are 6 Institue de Cercetare, 5 Centre de Cerecetare și Dezvoltare și zeci de laboratoare de imagistică peste tot ăn lume. În viitorul aporpiat, OPPO va continua să  se concentreze pe implementarea tehnologiilor proprietare dar și pe întărirea parteneriatelor cu lideri din industria imagisticii pentru a oferi cea mai bună experiență celor care aleg produsele OPPO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*