Lidl România organizează și în acest an o colectă de alimente în perioada sărbătorilor de iarnă pentru susținerea comunităților vulnerabile

Pentru al treilea an consecutiv, Lidl România își implică activ clienții în sprijinirea persoanelor vulnerabile, prin organizarea unei noi campanii de colectare de alimente în perioada sărbătorilor de iarnă, în parteneriat cu Federația Băncilor pentru Alimente din România. Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente până pe 28 decembrie, în 171 de magazine Lidl din 75 de orașe, pentru beneficiarii celor 9 Bănci Regionale pentru Alimente din: București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Campania de colectare de alimente este a patra acțiune de acest tip desfășurată de Lidl și Federația Băncilor pentru Alimente din România, clienții Lidl donând prin toate aceste inițiative un total de 58,7 tone de alimente care au ajuns la peste 22.000 de persoane din comunități vulnerabile.

Potrivit unui studiu recent ONU, publicat în martie 2021, în România, risipa de alimente reprezintă o problemă socială majoră: românii aruncă anual peste 70 kg de alimente / locuitor, în timp ce aproape 5 milioane de persoane trăiesc la limita sărăciei şi au dificultăți în asigurarea hranei. În plus, dintre toate țările UE, România a înregistrat cea mai mare rată a copiilor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială în 2020 – 41,5%.

Lidl România continuă să sprijine comunitățile vulnerabile, printr-o nouă campanie de colectare de alimente, desfășurată până pe 28 decembrie, în 171 de magazine Lidl din 75 de localități. Prin această acțiune, clienții pot dona produse alimentare neperisabile, în cutiile special amenajate cu sprijinul FEPRA, la ieșirea din magazine, după casele de marcat. Aceste produse vor fi preluate de către Băncile pentru Alimente și distribuite mai departe beneficiarilor finali, în preajma sărbătorilor de iarnă. La această ediție a campaniei de colectare participă toate cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați.

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făina, zahăr, orez, condimente, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, semințe, nuci și fructe uscate, ciocolată, dulciuri, dulceață și gemuri.

Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și la combaterea sărăciei, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru Alimente din România care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA). În acest context, în completarea sprijinului financiar și donațiilor constante de produse alimentare și non-alimentare pe care compania le face în mod  direct, Lidl România, împreună cu Federația Băncilor pentru Alimente din România, organizează colecte de alimente prin care și clienții pot sprijini persoanele vulnerabile. Bătrânii, copiii și adulții în prag de sărăcie sau persoanele cu dizabilități sunt câteva dintre categoriile defavorizate care se vor bucura de sprijin prin intermediul acestui proiect.

Campania de colectare de alimente organizată până pe 28 decembrie 2021 este a patra acțiune de acest tip desfășurată de Lidl România și Federația Băncilor pentru Alimente. Prin intermediul colectelor, clienții Lidl au putut dona alimente destinate persoanelor vulnerabile, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă sau sărbătorilor pascale. Astfel, începând cu decembrie 2019, în cadrul edițiilor de colectă de alimente, clienții Lidl au donat în total 58,7 tone de alimente, care au fost distribuite către aproximativ 22.000 de persoane din comunități vulnerabile.

Combaterea risipei alimentare în cifre – 2021

Prima rețea națională de Bănci pentru Alimente organizată după modelul FEBA are în prezent 9 filiale active în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. În primele 10 luni ale lui 2021, rețeaua Băncilor pentru Alimente a redistribuit peste 2.900 tone de produse alimentare colectate de la companiile partenere rețelei, care au fost distribuite către 136.000 persoane beneficiare din categorii vulnerabile.

Lidl România este partener fondator al tuturor Băncilor pentru Alimente din rețeaua națională. Retailerul și-a asumat să susțină financiar costurile pentru începerea activității în fiecare Bancă Regională înființată și o parte din costurile de funcționare, dar și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii pentru o asemenea rețea. Din martie și până acum, pentru îndeplinirea misiunii rețelei, Lidl a donat 200 de tone de alimente. De la începutul parteneriatului din 2016 și până în acest moment, retailerul a investit peste 4.670.000 lei în dezvoltarea rețelei de Bănci pentru Alimente din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*