10 contracte de finanțare, în valoare de peste 19 milioane de lei, aprobate de ministrul Barna Tánczos

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos. FOTO Guvernul României

Ministrul Barna Tánczos a semnat 10 contracte de finanțare din cadrul Programului „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice şi Ecosisteme”(RO-Mediu), derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de Operator de Program pentru Programul RO – Mediu și finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Proiectele pentru care au fost azi semnate contractele de finanțare au fost selectate în urma procesului de evaluare aferent Apelului nr. 1 ”Restaurarea zonelor umede și turbăriilor” și Apelului 3 SGS-1 ”Elaborarea planurilor de atenuare şi adaptare în municipalităţi”.

Promotorii proiectelor pentru Domeniul Ecosisteme și Biodiversitate sunt Institutul de Biologie București, Universitatea Babeș- Bolyai Cluj-Napoca și Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cinegetică și Resurse Montane, Miercurea Ciuc.

Pentru Domeniul Atenuarea Schimbărilor Climatice, promotorii sunt Consiliul Judeţean Prahova,  Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Alba – Iulia, Primăria Municipiului Câmpulung, Primăria Municipiului Bistriţa, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, Primăria Miercurea Ciuc.

„Este o ocazie specială pentru noi să vă avem alături într-un moment în care putem discuta despre lucruri concrete, despre rezultatele concrete ale acestui Program care are obiective legate de ecosisteme, biodiversitate, gestionarea substanțelor periculoase, atenuarea schimbărilor climatice. Aș dori, în primul rând, să vă felicit pentru proiectele depuse. Astăzi, semnăm contractele de finanțare pentru ecosisteme și biodiversitate, pentru refacerea a circa 45 de turbării și, de asemenea, semnăm contracte pentru pregătirea unor planuri de adaptare la schimbările climatice. Vă invit ca, alături de echipele dvs, să tratați în continuare cu seriozitate problemele de protecție a mediului, de protecție a zonelor care au nevoie de atenție sporită. Succesul instituțional depinde de echipă, dar adevărata provocare este implementarea acestor proiecte”, a subliniat ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Rezultatele proiectelor a căror implementare începe de astăzi vor conduce la reducerea sau la prevenirea eliberării dioxidului de carbon și a metanului în atmosferă, dar și la o economie integrată a schimbărilor climatice pe aria unităților administrativ teritoriale care au fost selectate.

Valoarea totală a proiectelor care au fost aprobate astăzi este de peste 19 milioane de lei (peste 3,8 mil. Euro).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*