Analiză Glovo: În România, se comandă peste 130 de porții de paste în fiecare oră

Paste. FOTO Total PR

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pastelor, cea mai recentă analiză realizată de Glovo arată că România ocupă primul loc în Europa de Sud Est la consumul de paste, cu o medie de peste 130 de porții comandate în fiecare oră. Platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse a livrat peste 1.2 milioane de porții de paste în ultimul an și confirmă popularitatea preparatului în rândul românilor.

În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferințele de top ale românilor în materie de preparate rapide și gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porții de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porții pe oră și aproximativ 2 porții pe minut.

Cifrele plasează România pe primul loc la nivel regional și pe al doilea la nivel global, în cadrul rețelei Glovo, privind numărul de porții de paste. Această tendință reflectă interesul crescut pentru preparatele din paste, un aliment versatil și apreciat pentru ușurința și rapiditatea cu care poate fi pregătit și livrat.

Cel mai mare consum de paste, înregistrat de Ziua Îndrăgostiților

Referitor la preferințele românilor pentru comenzile de paste, analiza a indicat că 14 februarie 2024 a înregistrat un număr record de livrări de paste prin Glovo, fiind cea mai activă zi din ultimele 12 luni. În această zi, au fost livrate, în medie, de două ori mai multe paste decât într-o zi obișnuită, ceea ce înseamnă peste 250 de porții pe oră sau aproximativ 5 pe minut.

Totuși, luna ianuarie se dovedește a fi cea mai activă perioadă în ceea ce privește numărul de comenzi plasate, iar vinerea este ziua preferată a românilor pentru a savura o porție de paste. În plus,românii preferă pastele pentru prânz și cină, orele de vârf fiind 13:00 și 19:00.

Pastele Carbona, preferatele românilor

Printre cele mai consumate tipuri de paste se numără penne, spaghetti și tagliatelle, în timp ce rețetele din topul aprecierilor, precum carbonara, bolognese și cu sos de pesto, completează diversitatea culinară. În plus, cel mai mare fan al pastelor este un utilizator din București care a comandat, în ultimele 12 luni, nu mai puțin de 250 de porții.

Urmărind statisticile consumului de paste la nivel național, Bucureștiul se clasează în fruntea orașelor cu cele mai multe comenzi anuale de paste, urmat de alte orași mari precum Constanța și Cluj-Napoca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*