Aproape o tonă de produse au fost donate de către constănțeni în prima săptămână a campaniei “Banca pentru Alimente”

Voluntarii programului "Banca pentru Alimente". FOTO Cosmin Bârzan
Voluntarii programului "Banca pentru Alimente". FOTO Cosmin Bârzan

În prima săptămână de derulare a campaniei de colectare de alimente cu ajutorul populației, aproape o tonă de alimente au fost donate de către constănțeni, în cele 7 magazine participante.

Constănțenii care doresc să facă donaţii, astfel încât să înfrumuseţeze sărbătorile pascale ale semenilor lor mai puţin norocoşi, sunt aşteptaţi în perioada 19 aprilie – 16 mai în 7 magazine Lidl din județul Constanța, unde Banca Regională pentru Alimente Constanța face colectă de alimente neperisabile.

Magazinela participante la colecta de alimente de Paște sunt:

  • Lidl – strada Baba Novac 195
  • Lidl – Str. Soveja 15C (zona Delfinariu)
  • Lidl – Bld. I.C.Brătianu 140
  • Lidl – Șoseaua Mangaliei 165
  • Lidl – Tuzla strada Aviatorilor 1A
  • Lidl – Mangalia, strada Constanței 62
  • Lidl – Năvodari II (ieșirea din Mamaia) strada D10, 1

Alimentele neperisabile ce pot fi donate sunt alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, paste făinoase, ingrediente de copt, lapte UHT), conserve (de legume, carne, fructe), sosuri, sucuri, produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Acesta este al doilea sezon în care Banca Regională pentru Alimente Constanța organizează Colecta de sărbători. În Colecta de Crăciun 2020, constănțenii au donat 400 kg produse în magazine Lidl, care au fost distribuite persoanelor din categorii defavorizate din evidenta a 20 organizații beneficiare în programul de ajutor alimentar.

Colecta în magazinele partenere e singura ocazie pentru persoanele fizice să doneze alimente prin băncile alimentare către persoanele aflate în nevoie.

În restul anului, rețeaua băncilor pentru alimente preia de la companii produse în surplus, cum sunt stocurile sezoniere, mărfurile refuzate la platformă din motive estetice, produsele provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi sau produsele ce se apropie de termenul de expirare și vor trebui retrase de la raft. Toate produsele sunt în termen și bune pentru consum uman și sunt donate imediat.

Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor cu programe sociale destinate persoanelor în nevoie și grupurilor vulnerabile.

Proiectul Banca pentru Alimente a început în România în 2016, prin fondarea Băncii pentru Alimente București, și s-a extins cu sprijinul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente în toată țara prin Băncile regionale din Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova, urmând a fi constituită și cea din Galați. În 5 ani, rețeaua a colectat 5076 tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 400 de organizații, ca ajutor alimentar recurent pentru 113.000 de persoane aflate în situații vulnerabile.

Banca Regională Pentru Alimente Constanța și-a început activitatea în luna septembrie 2020, colectând de la companiile donatoare până în prezent 44 tone de alimente, distribuite cu ajutorul a 20 de organizații la peste 10.000 de persoane din categorii vulnerabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*