Atu Tech: vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021, după un avans de 40% anul trecut

Sorin Felea, Director Atu Tech. FOTO Clear Communications
Sorin Felea, Director Atu Tech. FOTO Clear Communications

Vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creștere, atât în zona de sisteme profesionale, cât și rezidențiale, potrivit unei analize Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri. Gradul de conștientizare a utilității unui sistem de securitate instalat acasă a crescut exponențial în ultimul an în rândul clienților rezidențiali.

În ultimul an, românii au acordat mai multă atenție siguranței și protecției personale și familiei și au fost mai preocupați de aceste aspecte, astfel că investițiile în asigurarea confortului au fost făcute cu mai mare ușurință.

„Odată cu dezvoltările tehnologice, cu îmbunătățirile de software și, implicit, cu ușurarea interfețelor de operare, românii optează pentru instalarea unui sistem de alarmă user-friendly. Una dintre specificațiile principale care se regăsesc în solicitările clienților este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicații mobile și, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere și a dispozitivelor de tip Smart Home în sistemul de alarmă”, spune Sorin Felea director Atu tech (a2t.ro).

Potențialul pieței de sisteme de alarmă din România este încă unul foarte mare, în condițiile în care doar 27% dintre români au un astfel de sistem instalat.

Pentru anul în curs, Atu tech estimează o creștere a vânzărilor pentru sistemele de alarmă de până la 30%, tot mai mulți clienți punând accent pe soluții integrate într-un singur sistem: alarmă, supraveghere video, diferite opțiuni pentru deschiderile porților automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentării cu curent electric.

În continuare, 70% din vânzările anuale de sisteme de alarmă sunt reprezentate de cele profesionale și 30%, de cele rezidențiale. Acest raport se explică, în primul rând, prin obligativitatea business-urilor de a avea sisteme de securitate profesionale omologate instalate la punctele de lucru. O creștere mai accelerată se înregistrează însă pe segmentul rezidențial, unde familiile apelează la astfel de sisteme pentru protecția caselor și a bunurilor, atât împotriva tentativelor de furt, cât și a accidentelor casnice.

Prețurile medii pentru sistemele de alarmă s-au redus în ultimii ani. În prezent, prețul mediu pentru sistemele de alarmă profesionale este între 800 și 1.000 de lei, iar pentru cele rezidențiale, între 400 și 500 de lei.

Cele mai populare configurații cuprind pachetele complete (atât profesionale – Eldes, Paradox, DSC, cât și rezidențiale – Heyi, Ajax și Tuya – Smart Home), care, pe lângă centralele de alarmă, conțin diverși senzori, cum ar fi: senzori de mișcare, senzori de detecție de fum și gaz, senzori de inundație, sirene, tastaturi sau telecomenzi.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemului, aspect foarte important în buna funcționare a sistemului de alarmă. Instalarea și programarea alarmelor necesită cunoștințe avansate, astfel încât să nu apară alarme false sau chiar ignorarea unor evenimente importante. Atu Tech vine în sprijinul clienților cu o rețea de peste 1.000 de instalatori profesioniști, care se extinde pe întreg teritoriul țării (cea mai mare rețea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare și mentenanță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*