Bucureștiul a atras fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de transport energie termică. 216 milioane euro, pentru calorifere fierbinți până în anul 2023

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel
Euro. FOTO martaposemuckel

O investiție de 216 milioane euro din fonduri nerambursabile, vizând modernizarea sistemului de transport al energiei termice din Capitală a fost aprobată de Comisia Europeană.

Proiectul care să la baza investiției este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și prevede înlocuirea a 211,94 km conducte (echivalentul a 105,97 km sistem de transport), astfel încât să fie remediată problema actuală a pierderii a aprox. 28% din volumul de căldură (de la sursă la consumator) cu ajutorul unui nou sistem de detectare a scurgerilor.

Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor arse. Se asigură, totodată, și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

“Am clarificat cu Comisia Europeană ultimele detalii legate de impactul asupra mediului. Mulțumesc colegilor de la POIM care au muncit pentru acest proiect. Primăria București trebuie să se apuce de treabă rapid pentru a finaliza proiectul în 2023”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira este de părere că această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor şi obiectivele Green Deal și care țin de schimbările climatice.

Sistemul de transport al energiei termice din București este unul dintre cele mai extinse din lume, furnizând căldură și apă caldă pentru peste 1,2 milioane persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*