Comisia Europeană adoptă o perioadă de acceptare obligatorie de nouă luni pentru certificatele de vaccinare

Certificat de vaccinare. FOTO WiR_Pixs

Comisia Europeană a adoptat norme referitoare la certificatul digital al UE privind COVID, stabilind o perioadă de acceptare obligatorie de 9 luni (exact 270 de zile) a certificatelor de vaccinare pentru călătoriile în interiorul UE.

O perioadă clară și uniformă de acceptare a certificatelor de vaccinare va garanta că măsurile privind călătoriile vor fi în continuare coordonate, astfel cum a solicitat Consiliul European în cadrul ultimei sale reuniuni din 16 decembrie 2021. Noile norme vor garanta că restricțiile se bazează pe cele mai bune dovezi științifice disponibile, precum și pe criterii obiective. Coordonarea continuă, un element esențial pentru funcționarea pieței unice, va oferi claritate cetățenilor UE în exercitarea dreptului la liberă circulație.

În plus, astăzi, Comisia a adaptat normele de codificare a certificatelor de vaccinare. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că se poate face întotdeauna diferența între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Dozele de rapel se înregistrează după cum urmează:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze.
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică sau a unei doze dintr-un vaccin cu 2 doze administrate unei persoane vindecate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*