Deceuninck oferă un sistem inovator pentru ferestre și uși cu o durată de viață de peste 50 de ani și 100% reciclabil

Ferestre Deceuninck. FOTO GOYA Public Relations
Ferestre Deceuninck. FOTO GOYA Public Relations

Producătorul belgian de sisteme PVC pentru ferestre și uși Deceuninck, top 2 la nivel mondial, lansează o serie de inovații tehnologice în industrie prin sistemul pentru ferestre ELEGANT, care îmbunătățește eficiența energetică a unei locuințe.

Profilele PVC din noua gamă oferă un grad ridicat de izolație termică, fiind etanșe la aer și apă, extrem de rezistente la vânt, precum și cu o izolație fonică foarte bună, respectând cerințele prevăzute prin standardul nZEB („nearly zero energy building”) aplicabil clădirilor rezidențiale, de birouri și nu numai construite începând din 2021. Profilele pentru uși și ferestre ELEGANT reprezintă o opțiune viabilă și pentru casele pasive.

Inovațiile tehnologice din produsele Deceuninck ajută nu doar la construirea de case și locuințe sustenabile. În concordanță cu filosofia de “buclă închisă” a companiei, produsele sunt construite să aibă o viață mai lungă de 50 de ani, urmând să fie reciclate și refolosite în totalitate. Deceuninck și-a mărit capacitatea de reciclare a PVC-ului la fabrica din Diksmuide, Belgia, unde cu ajutorul inovației tehnologiei poate procesa până la 45.000 de tone de PVC anual, ceea ce înseamnă că sunt salvate până la 90.000 de tone de CO2 în fiecare an. Granulatul de PVC care se obține aici este folosit ca materie primă pentru viitoarele profile și sisteme de ferestre.

Inovațiile ELEGANT: iCOR, ThermoFibra, Forthex și Decoroc

Într-un design elegant și minimalist sunt integrate atât soluțiile estetice, cât și beneficiile tehnologiei inovatoare, prin valoarea de izolație termică superioară cu o durabilitate competitivă.

Deceuninck schimbă astfel paradigma ferestrelor din PVC prin profilul zvelt cu o imagine minimalistă Elegant, premiat la competiții importante de design pentru estetică și inovație. Sistemul Elegant este construit pe nucleul iCOR, primul modul unic central ce permite alăturări pentru toate tipurile de profile de ramă cu profile de cercevea, indiferent de designul ales, dacă este armată cu fibră de sticlă sau echipată cu armături termice (Forthex) sau dacă este destinată construcțiilor noi ori renovărilor. iCOR oferă posibilitatea unor combinări fără precedent, simplificând semnificativ complexitatea producției. Cu o gamă de trei profile ramă și cinci profile cercevea se pot obține imagini diferite stilistic.

Probabilitatea de a pierde o lucrare din cauza lipsei unei perechi de profile este minimalizată. Prelucrarea se face fără modificarea setărilor echipamentelor sau a software-ului la trecerea de la un profil la altul ceea ce permite o economie de timp raportat la versatilitatea producției. Mai mult, garnitura centrală mediană prevăzută din fabrică crește performanța termică și acustică a ferestrei.

ThermoFibra reprezintă a doua inovație Deceuninck, pentru modul în care este utilizată fibra, longitudinal, acționând ca o adevărată armătură. Creșterea rezistenței profilelor duce la eliminarea armăturilor din oțel. Rezultatele implică o creștere a capacității de izolare, precum și scăderea greutății ferestrei. Prin îmbunătățirea permanentă a conceptului, profilele Elegant sunt cele mai zvelte din clasa 76 de mm.

Valorile de izolare ale profilelor sunt substanțial crescute prin utilizarea spumei rigide din PVC armate cu bare subțiri din oțel, într-o carcasă de PVC reciclat.
Decoroc este alternativa de finisaj de la Deceuninck. Decoroc, prin Smart Colors, este inovația tehnologică prin care sunt obținute suprafețe rezistente la zgâriere, la intemperii extreme și murdărie sau chiar și graffiti. În același timp, asigură o stabilitate a culorilor și este ușor de curățat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*