eMAG: Au crescut vânzările de carte cu aproximativ 20% în România, 70% în Bulgaria și 40% în Ungaria

Clienții eMAG au plasat mai multe comenzi de carte în prima jumătate a anului în cele trei țări unde compania este prezentă – România, Bulgaria, Ungaria. Astfel creșterea este de aproximativ 20% de la an la an în România, 70% în Bulgaria și de 40% în Ungaria.

Cu o ofertă de carte în continuă evoluție, care numără peste 550.000 de titluri disponibile pe platformă în cele trei țări, clienții eMAG au la îndemână una dintre cele mai mari librării de pe piață. Varietatea mare de titluri este susținută și de către sellerii care vând prin intermediul Marketplace, care au înregistrat vânzări de carte cu peste 40% mai mari de la an la an. În topul celor mai vândute categorii de cărți comandate de către clienții români, bulgari și unguri ai platformei se regăsesc cărțile de beletristică, urmate de cărțile pentru copii, cele de dezvoltare personală, spiritualitate și psihologie sau biografii și memorii.

 „Gama extinsă cu ajutorul sellerilor din Marketplace a atras tot mai mulți clienți pe platforma eMAG, care găsesc aici una dintre cele mai mari librării online din regiune. Vedem multe similitudini între clienții din cele trei țări atât la nivel de sezonalitate cât și în ce privește categoriile din care comandă, ceea ce ne ajută foarte mult în a structura oferte cât mai bune, pe baza preferințelor lor,” a declarat Stejara Pircan, senior VP eMAG.

Publicul cu cel mai mare consum de carte de pe platforma eMAG este preponderent feminin (60%), iar categoria de vârstă care consumă cel mai mult cartea din online de pe eMAG este cuprinsă în intervalul 35-44 ani. Cumpărătorul de carte eMAG are preponderent studii superioare (47%) și venituri cuprinse între 3.500 – 5.000 lei. Plata cu cardul este preferată de 50% dintre clienții din Ungaria, de 60% în Bulgaria, iar în România se apropie de 70%.

Top vânzări de carte pe eMAG România în 2022

  1. Banii în mișcare. Prosperitatea în 10 pași, Iancu Guda
  2. Țigan țăndări, Valeriu Nicolae
  3. Inocenții, Ioana Pârvulescu
  4. Arta de a te iubi, Cristian Stan
  5. Dumbrava minunată, Mihail Sadoveanu
  6. Te iubesc, orice-ai face!, Ioana Chicet-Macoveiciuc “Prințesa Urbană”
  7. Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor, Dr Alexandru Ciurea
  8. Putea să fie altcumva, Daniel Morar
  9. Inteligența materiei, ediție aniversară, Dumitru Constantin Dulcan
  10. Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, Camil Petrescu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*