Evoluția vânzărilor de vile în București: oportunități și provocări în 2024

Aurel Ungureanu

Pe piața imobiliară din București, segmentul caselor din zona de Nord rămâne unul dintre cele mai dinamice și atractive, în special în contextul creșterii continue a cererii pentru vile. În ciuda provocărilor generate de costurile ridicate în construcții și de oferta din ce în ce mai redusă, cererea pentru locuințe în această zonă este în continuă ascensiune.

Creșterea prețurilor și impactul pe piață

În Pipera, o zonă de interes major pentru cumpărătorii de vile, prețul terenurilor a crescut de la 400 euro/mp în 2022, la 1.000 euro/mp în 2024. Chiar și cu bugete considerabile, devine din ce în ce mai dificil pentru clienți să găsească terenuri care să îndeplinească toate criteriile și așteptările pentru o dezvoltare de succes.

“Costurile ridicate în construcții, prețurile în creștere ale terenurilor, dar și oferta tot mai scăzută pun presiune asupra prețurilor caselor din Nordul Bucureștiului. O bună parte dintre cei care nu au reușit să achiziționeze o proprietate înainte de creșterea prețurilor, și care au un buget de până la 300.000 de euro, sunt acum nevoiți să se orienteze spre localitățile din apropierea Bucureștiului, precum Tunari, Otopeni sau Corbeanca,”  spune Aurel Ungureanu – Manager de Relații cu Clienții – North Bucharest Investments.

În Tunari, Otopeni sau Corbeanca, prețurile terenurilor au cunoscut și ele o creștere spectaculoasă: de la 100 euro/mp în 2022, la 250 euro/mp în 2024 – pentru pozițiile cu acces bun și facilități bune.

Cererea pentru complexele rezidențiale închise

Ansamblurile de case de tip gated-community reprezintă o soluție tot mai populară în rândul cumpărătorilor, datorită beneficiilor sociale și de securitate pe care le oferă. Acestea devin nu doar un spațiu de locuit, ci și un loc ideal pentru dezvoltarea unei comunități.

„Acest tip de proiecte reprezintă o soluție potrivită pentru a dezvolta o viață socială atât pentru adulți, cât și pentru copiii acestora. Securitatea și confortul oferite de astfel de comunități sunt argumente puternice în decizia de achiziție,” afirmă Aurel Ungureanu.

Evoluția pieței imobiliare premium

În ciuda creșterii prețurilor, interesul pentru proprietățile premium plus din Nordul Bucureștiului continuă să crească. Cererea pentru vile cu prețuri de peste 500.000 de euro, și chiar de peste un milion de euro, este în plină ascensiune.

„Piața imobiliară a proprietăților premium și premium plus este în continuă dezvoltare. Interesul și numărul ridicat al vânzărilor de case cu prețuri cuprinse între 500.000 Euro și peste 1 milion de Euro ne oferă semnale clare că segmentul luxury și super-luxury se dezvoltă constant, fiind unul dintre cele mai stabile nișe din sectorul rezidențial,” adaugă Aurel Ungureanu.

Zona Pipera-Voluntari rămâne una dintre cele mai atractive pentru cumpărătorii de vile, în special datorită proximității față de școli prestigioase, accesului facil la centura Bucureștiului și autostrada A3, dar și datorită comunităților deja formate. Zone precum Erou Iancu sunt deosebit de populare datorită accesului la aceste facilități.

Creșterea vânzărilor în 2024

De la începutul anului 2024, North Bucharest Investments a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor de case, dublându-se comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.

 „Această evoluție pozitivă reflectă interesul în creștere pentru vilele din Nordul Capitalei, în ciuda provocărilor economice și a prețurilor în creștere. Piața imobiliară din Nordul Bucureștiului continuă să ofere oportunități interesante pentru investiții, în special în segmentul caselor și vilelor” explică Managerul de Relații cu Clienții – North Bucharest Investments.

În concluzie, deși prețurile terenurilor și costurile de construcție sunt în creștere, cererea rămâne robustă, iar potențialul pentru investiții este promițător, în special în contextul unor zone precum Pipera-Voluntari și împrejurimile acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*