Fondurile Noua Casă sunt aproape epuizate. Unii clienți vor rămane cu avansul plătit și cu locuințele necumpărate.
Acțiunile pe care le pot întreprinde românii pentru a se proteja de riscul pierderii avansului sunt:
-Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri, trebuie să se asigure că în promisiunea de vânzare-cumpărare pe care o semnează cu vânzătorul imobilului există o clauză de restituire a avansului în cazul în care banca nu acordă creditul cumpărătorului.
-Românii care doresc și aplică pentru programul Noua Casă la băncile care încă mai au fonduri pentru a achiziționa imobile care încă nu sunt finalizate, pot semna atât promisiune de vânzare-cumpărare cu vânzătorul, dar și promisiune de garantare cu banca. Prin promisiunea de garantare banca îți rezervă creditul de la momentul semnării până la maximum 18 luni. Așadar, imobilul trebuie finalizat în maximum 18 luni.
-Românii care au deja semnate promisiunile de vânzare-cumpărare cu vânzătorii, dar nu vor mai beneficia de fondurile Noua Casă deoarece vor fi epuizate, pot aplica la băncile care, în anumite condiții, oferă credite ipotecare standard FĂRĂ AVANS sau pot aplica la băncile care, pentru un anumit segment de clienți, oferă credite ipotecare cu o rată chiar MAI MICĂ decât rata la Noua Casă.
Ofertele bancare sunt diferite de la o instituție financiară la alta, iar ele se aplică în funcție de profilul clientului și de numeroase alte condiții de eligibilitate stabilite de finanțatori. Aceste condiții de finanțare sunt perfect cunoscute de brokerii de credite. Românii pot apela la brokerii de credite nelegați pentru a obține creditele ipotecare necesare achiziționării locuințelor dorite.
Be the first to comment