foodpanda recomandă topul preparatelor inspirate de bucătăria libaneză pe care să le încerci de Ziua Națională a Libanului

Falafel. FOTO foodpanda

Formată pe o tradiție veche de mii de ani, transmisă cu grijă din generație în generație, bucătăria libaneză este astăzi una dintre cele mai apreciate gastronomii la nivel mondial. Bogată în condimente ce oferă o savoare unică și exotică fiecărui preparat, dar și în legume proaspete, aceasta deține mixul perfect între gust și nutrienți importanți pentru organism. De Ziua Națională a Libanului, sărbătorită în fiecare an pe data de 22 noiembrie, platforma de de comenzi și livrări rapide foodpanda România îți recomandă topul preparatelor inspirate de bucătăria libaneză pe care să le încerci cu această ocazie.

Pătrunjelul proaspăt din abundență, alături de roșii proaspete, lămâie, mentă, ceapă, grâu zdrobit și ulei de măsline sunt ingredientele care alcătuiesc una dintre cele mai celebre salate cu specific libanez, denumită tabouleh. O poți comanda din meniul restaurantului Karamna din București.

O altă salată foarte apreciată inspirată de bucătăria libaneză este și salata fattoush foarte sățioasă și gustoasă, preparată din crochete de lipie și legume proaspete: salată verde, castraveți, roșii, pătrunjel, dar și sumac și ulei de măsline. Dacă ești din Constanța o poți găsi în oferta restaurantului Byblos.

Falafelul este un preparat care nu mai are nevoie de nicio prezentare, câștigându-și un loc bine meritat printre preferințele gurmanzilor și nu numai. Savurează o porție de falafel cu varză, roșii, salată iceberg, castraveți murați, mix de sosuri și cartofi prăjiți, pregătită de restaurantul Shish Shaorma & Kebab din Sibiu.

Extrem de nutritiv, hummusul este un preparat versatil care poate fi consumat atât ca gustare, cât și ca fel principal. Comandă o porție de hummus clasic din pastă de năut cu tahini, alături de cartofi prăjiți, preparată cu iscusință de bucătarii restaurantului Hummus Bar din Iași.

Un alt preparat specific bucătăriei libaneze pe care trebuie să îl încerci cu această ocazie este și kebe mehlie din meniul restaurantului Naser din București. Amestecul delicios de arome este garantat de carnea de vită, grâul zdrobit, menta, boiaua iute, mugurii de pin, piperul, sumacul, fiind servit alături de sos alb și salată verde.

Pentru un răsfăț culinar poți încerca lebanese uzi, rasol de vită gătit cu iaurt, orez, ceapă, muguri de pin, migdale și stafide, a cărui combinație unică de gusturi te va cuceri. Dacă ești din Cluj, îl poți comanda cu încredere din meniul restaurantului Marhaba Lebanese Restaurant.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*