FPTR susține că unul dintre cele mai mari impedimente în relansarea turismului este activitatea ineficientă din cadrul instituțiilor publice centrale și locale

Litoralul românesc. FOTO Paul Alexe

Federația Patronatelor din Turismul Românesc susține că unul dintre cele mai mari impedimente în relansarea turismului este activitatea ineficientă din cadrul instituțiilor publice centrale și locale.

Redăm mai jos comunicatul integral al FPTR.

“Astăzi a avut loc şedinţa Adunării Generale de Dare de Seamă și Alegeri Parțiale a Federației Patronatelor din Turismul Românesc, singura federație reprezentativă la nivel de sector de negociere colectivă “turism,hoteluri,restaurante”, afiliată Uniunii Generale a Industriașilor din România.
În cadrul ședinței s-a analizat activitatea organizatorică a federației și problemele actuale ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestuia.
Unul dintre cele mai mari impedimente în relansarea turismului românesc este activitatea ineficientă a instituțiilor publice centrale și locale, care refuză abrogarea, modificarea si completarea actualului cadru legislativ.
Membrii FPTR au ajuns la concluzia că este necesară o schimbare radicală în ceea ce privește abordarea relațiilor dintre instituțiile statului și mediul de afaceri și au aprobat cu unanimitate de voturi:
1.Realegerea în funcția de :

Prim-vicepreședinte a domnului Bucovală Nicolae, Președinte Organizația Patronală Mamaia-Constanța

Vicepreședinte Zona VI: Nord Vest, a domnului Virgil Stancu , Director General SC Aldini SRL

Vicepreședinte Zona II: Sud-Est,a doamnei Linica Stan, Președinte Organizația Patronală Mangalia

2.Adoptarea unor măsuri urgente privind eficientizarea activității din turismul românesc, care urmează a fi propuse partidelor Guvernului și partidelor din Coaliție.
3. Modificarea substanțială a structurii autorității publice centrale responsabile în domeniul turismului prin înființarea unei Autorități Naționale pentru Turism în subordinea unui minister cu buget considerabil ( eventual Ministerul Transporturilor și Infrastructurii ) sau a Guvernului. În prezent, specialiștii FPTR, în colaborare cu specialiștii din turism din cadrul Coaliției de Guvernare, vor propune o organigramă cu aproximativ 180 -190 posturi de conducere și execuție care ar trebui să prevadă în principiu :

Președinte

Vicepreședinte

Secretar General

Direcție de Autorizare

Direcție Control

Direcție de Marketing și Promovare

Direcție Proiecte și Investiții

Direcție de Acte Normative/ Legislație în Turism

Direcție Juridică

Serviciul Economic

Serviciul Resurse Umane

Direcție Administrativ și Achiziții

Birou Protocol

Compartiment Informații Clasificate

Serviciul Comunicare

 Într-un timp relativ scurt, în urma unor discuții și cu alți specialiști din turism se va finaliza propunerea din care va reieși cu certitudine:
– Importanța deosebită a Direcției de Acte Normative/ Legislație în Turism, care va avea un rol important in abrogarea, modificarea și completarea a celor peste 200 de acte normative care reglementează activitatea din turism astfel încât să se diminueze semnificativ birocrația și întreaga legislație să devină un factor determinant în dezvoltarea operatorilor din turism.
– Relațiile de coordonare și colaborare între Autoritatea Națională pentru Turism prin Direcția de Marketing și Promovare si OMD central, a cărei înființare o considerăm prioritară.
Vom susține la conducerea ANT inclusiv un membru al Coaliției de Guvernare, dar care să fie cu certitudine specialist cu experiență în turism”.
 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*