Fundația Vodafone România finanțează cu 5 milioane de lei renovarea și dotarea secțiilor de nou-născuți

Secția de Neonatologie de la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO Vodafone
Secția de Neonatologie de la Spitalul de Urgență Constanța. FOTO Vodafone

Fundația Vodafone România lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară. Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri.

Astfel, inițiativa Fundației Vodafone România se adresează pe de o parte organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte și pe de altă parte cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie. După această perioadă, propunerile sunt evaluate de un juriu format din:

  • Dr. Maria Stamatin, șefa Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași,
  • dr. Monica Surdu, medic specialist neonatolog, Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța,
  • dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” București,
  • Dana Pîrțoc, directorul executiv al Asociației pentru Relații Comunitare,
  • Dragoș Roșca, membru în Consiliul Director al Asociației pentru Relații Comunitare și CEO al Delta Asset Invest,
  • expertul în politici de sănătate Vlad Mixich,
  • jurnalistul și bloggerul Vlad Petreanu,
  • Irina Margareta Nistor, Președintele Onorific al Fundației Vodafone România,
  • Livia Dumitrescu, membru în Consiliul Director al Fundației Vodafone România, Director Executiv Legal & Ethics Renault România,
  • Mihnea Rădulescu, Membru în Consiliul Director al Fundației Vodafone România, Director Vodafone Business Unit
  • Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.
  • Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 octombrie 2021.

„Reducerea mortalității infantile este una dintre cele mai stringente nevoi pentru care Ministerul Sănătății s-a angajat să aloce fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în planul mai amplu de digitalizare a sectorului medical. Apreciem eforturile depuse până acum de Fundația Vodafone România și de alte entități neguvernamentale pentru renovarea, modernizarea și dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de neonatologie din țară.

Este nevoie în continuare de investiții și de implicare susținută pentru a aduce toate secțiile de neonatologie din spitalele publice românești la standarde europene. Investițiile Ministerului Sănătății vor fi direcționate către secțiile de neonatologie de nivel III, complementare proiectelor anunțate de Fundația Vodafone România și care sunt destinate compartimentelor și secțiilor de nivelul I și II”, a declarat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022.

„Sunt mai bine de 8 ani de când Fundația Vodafone România a început lupta pentru șansa la viață a celor mai vulnerabili membri ai societății. În continuare, România are cea mai mare rată a mortalității infantile, aproape dublă față de media țărilor Uniunii Europene. E firesc să nu abandonăm lupta și să ne propunem să facem mai mult și mai mulți. Am avut parteneri extraordinari din rândul ONG-urilor în cele două proiecte anterioare și suntem convinși că împreună cu donatorii și sponsorii care se vor alătura demersului nostru, cu societatea civilă, cu autoritățile, cu administratorii spitalelor putem schimba statisticile și putem da tuturor nou-născuților prematur sau cu afecțiuni medicale severe șansa să fie tratați în unități spitalicești dotate corespunzător”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe.

„La Vodafone, avem un angajament clar de a asigura incluziunea pentru toți membrii societății, începând cu cei mai vulnerabili și încă din primele ore de viață care pot fi decisive pentru nou-născuții prematur sau cu afecțiuni medicale severe. Pe unul dintre cele două proiecte majore derulate de Fundația Vodafone România, respectiv renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului din Constanța, l-am văzut crescând din prima zi, cu toate provocările aferente unui asemenea proiect. Îmi exprim încrederea că vom reuși împreună să continuăm și să ajungem la cât mai multe secții de neonatologie, să dublăm resursele anunțate de fundație și odată cu ele numărul nou-născuților salvați”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*