MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori de excepție din România în cadrul celei de-a 11-a ediții a Galei Premiilor Mentor, valoarea premiilor acordate fiind 80.000 de lei.
Premiile Mentor pentru excelență în educație au fost inițiate de MOL România și Fundația Pentru Comunitate în anul 2010, cu scopul de a impulsiona respectul opiniei publice față de toți cei care formează caractere și descoperă talente, devenind arhitecții unor povești de succes. Anual sunt premiați zece mentori, dascăli prin excelență, care au avut un rol marcant în viața discipolilor lor. Pe lângă diploma și trofeul Mentor, realizat special de către artistul plastic Ioan Nemțoi, fiecare profesor a fost recompensat și cu un premiu în valoare de 8.000 de lei.
„Alături de familie și școală, mentorii sunt cei de care avem nevoie pentru descoperirea și dezvoltarea talentului, cei de la care aflăm detalii, pentru că ei sunt dăruiți cu câteva virtuți pe care nu le regăsim ușor în cotidian: în primul rând răbdare, apoi generozitate și cumpătare. Încurajarea acestei nobile vocații este dincolo de gestul în sine o viziune,” a declarat invitatul de onoare, Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Literaturii Române.
În contextul pandemiei globale COVID-19, ediția de anul trecut a Premiilor Mentor s-a desfășurat după un scenariu atipic, câteva dintre stațiile de servicii MOL România devenind scenă deschisă pentru decernarea acestora.
„MOL România susține de 12 ani programul Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public activitatea și munca profesorilor și antrenorilor de excepție din România. Prin acest program recunoaștem și încurajăm performanța pentru toți cei care au contribuit la formarea unor generații întregi de tineri. Ne dorim ca valorile autentice să fie puse în valoare, în centrul vieții și activității comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.
Cei zece profesori și antrenori premiați în acest an au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre 298 de nominalizări primite în perioada iulie-decembrie 2020 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.
Totodată, a fost anunțat oficial startul următoarei ediții, nominalizările putând fi trimise până la finalul anului respectiv 31 decembrie2021.
„Nominalizările pentru Premiul Mentor 2021 se depun online în perioada 17 iunie – 31 decembrie pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Evaluarea nominalizărilor depuse cuprinde în primul rând informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări. Utilizarea mijloacelor noi de comunicare, a imaginilor și înregistrărilor prin care se arată rolul mentorului în viața discipolului sunt recomandate,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 11-a, 2020 sunt:
- Victor Baciu, antrenor emerit de lupte, Botoșani
- Ion Bădescu, antrenor de înot, Timișoara
- Bíró Tibor, profesor de fizică, Târgu Mureș
- Csutak Judit, profesor de literatură, Miercurea Ciuc
- Ramona Haidu, antrenor de gimnastică aerobică, Arad
- Jámbor Fekete Erzsébet, profesor de pian, Oradea
- Agriela Monica Măciuceanu, profesor canto, Galați
- Dorel Nicoară, profesor de electronică-robotică, Bistrița
- Cristina Petrariu, profesor de arte vizuale, Piatra Neamț
- Viorica Ursanu, antrenor de atletism, Iași
Be the first to comment