Grupul elvețian Ameropa a semnat, împreună cu un consorțiu de bănci, din care fac parte BCR și Raiffeisen Bank, un credit sindicalizat de 347 de milioane de euro

Sediul BCR București. FOTO bcr.ro
Sediul BCR București. FOTO bcr.ro

Grupul de companii Ameropa, din care fac parte Azomureș – cel mai mare producător de îngrășăminte din România, Ameropa Grains – cel mai mare trader de cereale și Chimpex – lider în operațiunile portuare, au semnat un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 de milioane de euro.

Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali  mandatați inițiali și bookrunners împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați. BCR a acționat în această tranzacție și ca agent de agent de documentație, de facilitate și garanții. De asemenea, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat drept  consultant legal al creditorilor, iar Popovici Nitu Stoica & Asociații (PNSA) a acționat în calitate de consultant legal  din partea împrumutaților.

Facilitatea sindicalizată, care a fost modificată și prelungită, va fi utilizată de entitățile din România ale Grupului Ameropa pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru. Documentația prevede, de asemenea, o  clauză de tip acordeon care va permite grupului să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de necesitațile de finanțare generate de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.

Această tranzacție confirmă sprijinul băncilor finanțatoare pentru consolidarea operațiunilor strategice ale Grupului Ameropa în România.

Ameropa este un grup cu operațiuni în sectorul agricol, cu sediul în Elveția, fondat în 1948, cu activități la nivel mondial, care acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la producție, logistică, comercializare și distribuție. Activitatea de bază a grupului este comercializarea și distribuția globală de îngrășăminte și produse alimentare și furajere, cu ajutorul activelor complementare, cum ar fi silozuri, depozite și facilități portuare, precum și active adiacente, cum ar fi fabricile de producție de îngrășăminte. Activ în peste 30 de țări, grupul este cel mai mare exportator de cereale din regiunea Dunării și cel mai mare comerciant global independent de îngrășăminte, care investește selectiv în active logistice și de procesare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*