Iconis – locul ținutelor cool, cu responsabilitate pentru planetă

Iconis este o platformă de resale nou lansată

Iconis este o platformă de resale nou lansată, care se bucură deja de un real succes. Mii de conturi au fost create în scurt timp de către toți cei care și-au dat seama că, prin vinderea articolelor vestimentare pe care nu le mai poartă sau prin cumpărarea unor haine second hand, pot contribui la grija pentru mediul înconjurător. Pe Iconis pot fi găsite ținute și accesorii chic, chiar și de la branduri de renume, toate la prețuri accesibile.

“Cheia este să încercăm să diminuăm această atenție acordată trendurilor și să ne concentrăm, în primul rând, pe a ne simți bine în pielea noastră și a ne urma propriul stil, în concordanță cu personalitatea. În al doilea rând, este necesar să ne gândim la faptul că deciziile noastre au consecințe pe termen lung. Astfel, cumpărând articole vestimentare vintage ori second hand, dăm o nouă viață hainelor și, în același timp, facem un bine mediului. În acest spirit a luat naștere platforma Iconis, un loc unde oamenii pot găsi articole vestimentare cu istorie și viitor”, spune Aurelian Marin, director de marketing Iconis.ro.

Industria modei, unul dintre cei mai mari poluanți ai mediului înconjurător

Doar pentru a realiza un tricou sunt necesar 2,700 litri de apă, adică apa potabilă consumată de o persoană în 2,5 ani. Acestui proces se adaugă și irigarea terenurilor pe care este cultivat atât bumbacul, cât și alte fibre. Astfel, la nivel mondial, sunt folosiți anual circa 93 miliarde de metri cubi de apă potabilă.

Industria modei este responsabilă de 10% dintre emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel mondial, iar asta înseamnă mai mult decât toate zborurile internaționale și transporturile maritime la un loc. Potrivit Agenției Europene de Mediu, doar în anul 2017 hainele cumpărate în UE au generat aproximativ 654 kg de emisii de CO2 pe persoană.

Cifrele sunt îngrijorătoare și în ceea ce privește descompunerea hainelor și a încălțămintei aruncate la gunoi, în contextul în care, potrivit statisticilor, oamenii preferă să arunce, în detrimentul donării sau vinderii hainelor pe care nu le mai doresc. Atunci când un articol vestimentar este aruncat la groapa de gunoi, nu înseamnă că este eliminat complet, deoarece durează 40 de ani până acesta se va descompune. În cazul unei perechi de teniși, acest proces poate ajunge până 50 de ani, conform OMS.

Ce este o platformă de resale și cum funcționează?

Una dintre soluțiile la care se poate apela pentru a diminua aceste procese sunt platformele de resale, precum Iconis. Cum funcționează aceasta? Este o platformă extrem de simplă și intuitivă, care poate fi folosită în două direcții: pentru a vinde sau pentru a cumpăra obiecte vestimentare sau accesorii. Pentru a vinde este nevoie de crearea unui cont, urmând alegerea unui abonament.

Pentru persoane fizice există două tipuri de abonamente: Basic (gratuit) sau Bronze (pentru ca articolele să aibă prioritate în afișare). Iar pentru persoane juridice sunt disponibile trei tipuri de abonamente: Silver, Gold și Platinum, fiecare incluzând diferite avantaje.

După alegerea abonamentului urmează încărcarea produselor pe site, implicând adaugarea unor detalii despre articolul vestimentar, alături de câteva fotografii.

Pentru a cumpăra, procesul este la fel de simplu. Este nevoie, de asemenea, de crearea unui cont, apoi urmează adăugarea în coş a obiectul vestimentar dorit, completarea adresei de livrare, selectarea modalității de plată și, în cele din urmă, trimiterea comenzii.

Despre Iconis

Platforma de resale creată în 2020, unde se pot vinde/cumpăra diverse obiecte vestimentare, accesorii pentru femei, bărbați și copii. Procesele de vânzare/cumpărare sunt simple, rapide și se realizează în deplină siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*