Majoritatea clădirilor de birou din Pipera-Voluntari, zona de nord a capitalei, obţin certificarea DEKRA, Trusted Facility Standard

Cornel Iacob, Director Regional, DEKRA Certification.

Începând cu luna decembrie 2021, peste 20 de clădiri din Pipera-Voluntari, nordul Bucureştiului, obţin certificarea DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard), în contextul pandemiei de coronavirus.

Certificarea clădirilor conform standardului DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard) a presupus un audit complet, privind evaluarea măsurilor de protecţie sanitară în conformitate cu directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în concordanţă cu practicile de siguranță a sănătății complete şi corecte a tuturor protocoalelor standardizate de combatere a răspândirii COVID-19, pentru birourile companiilor.

„În contextul actual al valului de pandemie, dar şi pentru a ţine pasul cu schimbarea responsabilităţilor de management, angajatorii stabilesc noi standarde dedicate sănătăţii şi siguranţei angajaţilor pentru a redeschide cu încredere locaţiile de birouri. Cei care s-au certificat şi-au dorit să pună pe primul plan protecţia şi siguranţa oamenilor la locul de muncă, la birou. Certificarea obţinută asigură capacitatea de a funcţiona în echipă, la birou, în condițiile COVID-19 şi oferă siguranţă pentru angajaţi, o creștere a încrederii în spaţiile office cu scopul de a-şi relua cu succes activitatea într-un mediu fizic, alături de ceilalţi colegi”, declară Cornel Iacob, Director Regional, DEKRA Certification.

Obținerea certificării DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard) confirmă faptul că măsurile implementate funcţionează prin bune practici demonstrate pentru a combate răspândirea COVID-19, în conformitate cu standardele sanitare internaționale, cu evaluări efectuate de către un organism de audit independent, recunoscut precum DEKRA. Angajaţii se vor bucura de un confort sporit pentru a-şi desfăşura activităţile profesionale în siguranţă, în conformitate cu directivele OMS şi agenţiile de reglementare internaţionale şi locale.

În urma parcurgerii cu succes a auditului, clădirile din nordul capitalei vor utiliza marca de certificare DEKRA atât în format fizic (autocolant) cât și electronic, în toate comunicările comerciale pentru a-şi promova locația ca una de încredere.

Reţeaua globală de experți DEKRA înţelege nevoile oricărei companii care doreşte să obţină certificarea DEKRA Locaţie de Încredere (Trusted Facility Standard). Procesul de certificare este unul transparent, simplu si usor de înțeles de către companiile care au nevoie de audit. Evaluarea atât a procedurilor, cât și a implementării corecte și complete și a funcționalităţii acestora privind limitarea răspândirii COVID-19 se desfășoară exclusiv în locaţie şi este realizată de către experții DEKRA. În urma rezultatului pozitiv, compania evaluată primește certificatul DEKRA și marca de certificare, valabile 6 luni iar locația este înregistrată pe portalul DEKRA care cuprinde toate entitățile certificate la nivel național.

Despre DEKRA

DEKRA a fost înființată în 1925 în Germania şi este cea mai mare organizație din lume, din domeniul Testărilor, Inspecțiilor, Certificării și Trainingului, nelistată la bursă, cu peste 45.000 de angajaţi în aproximativ 60 de țări din toate cele șase continente. În anul în 2018, grupul DEKRA a generat venituri în valoare totală de peste 3,3 miliarde de euro.

DEKRA România a fost înființată în anul 2005, are un portofoliu de clienți diversificat, de la cei mai mari jucători din industria auto, la companii din domeniul producției industriale, servicii financiare, logistică, Retail și HoReCa, pentru care oferă servicii de certificare a sistemelor de management, auditurile, evaluările și inspecțiile, serviciile de training tehnic și soft-skills, servicii în domeniul optimizării proceselor și al digitalizării și nu în ultimul rând evaluări și inspecții auto.

DEKRA a dezvoltat schema de certificare pentru “Locații de Încredere” (Trusted Facility Standard) care constă în evaluarea respectării reglementărilor și protocoalelor naționale și internaționale de sănătate și igienă pentru prevenirea riscurilor și adoptarea procedurilor de monitorizare și control continuu, referitoare la serviciile oferite, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*