mindit.io s-a alăturat ONG-ului Ecoteca în efortul de digitalizare a indicatorilor de mediu din România

FOTO Total PR

mindit.io, companie românească specializată în dezvoltarea de software, s-a alăturat Ecoteca –  ONG specializat în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic – în dezvoltarea proiectului de digitalizare a indicatorilor de mediu din România. Acesta vizează crearea unei platforme online, simple și deschise, unde datele de interes public despre mediu sunt ușor accesibile oricărui cetățean interesat.

Platforma va oferi o modalitate ușoară de vizualizare a datelor despre mediu la nivel județean (cel puțin in această fază a proiectului), spre beneficiul cercetătorilor, publicului larg, presei și autorităților publice locale. Totodată, accesul va fi deschis tuturor deținătorilor de date care doresc și caută soluții tehnice spre a le prezenta, într-o manieră facilă de înțeles de către nespecialiști.  Astfel, inițiativa propune o abordare centralizată, atât din perspectiva prezentării datelor, cât și din cea a construirii unei colecții de date deschise, crowdsourced, de interes comunitar.

Pentru crearea platformei, din cadrul echipei mindit.io au lucrat 6 interni, 1 inginer de infrastructură cloud, 2 mentori și 1 coordonator de proiect, care s-au ocupat de analiză de business, specificații tehnice și dezvoltarea funcționalităților din prima etapă, respectiv infrastructură cloud și dezvoltarea aplicației pe acest mediu. Echipa și-a început activitatea în noiembrie 2022 și va finaliza proiectul în martie anul curent. Această inițiativă vine în completarea altor direcții de  implicare socială ale mindit.io, aflate sub umbrela conceptului Do Good.

„Ne-am alăturat cu bucurie unei inițiative atât de ambițioase și utile precum cea propusă de Ecoteca și le mulțumim încă o dată și colegilor care s-au implicat în acest scop. An de an extindem și dezvoltăm ariile conceptului Do Good, prin care, cu acțiuni mai mici sau mai mari, încercăm să aducem o schimbare în bine în educație, mediu și societate în general”, a declarant Ioana Mangalea, Team Manager

Conceptul Do Good, care a luat naștere odată cu mindit.io, reprezintă un program amplu, ce se concentrează pe generarea de impact pentru cauze precum schimbările climatice, bunăstarea, incluziunea, cultura și ajutorarea celor aflați în nevoie. Proiectele Do Good sunt susținute dintr-un buget anual alocat acestei inițiative și sunt gestionate de o echipă ce organizează și/sau se implică volunar în susținerea cauzelor menționate.

Printre inițiativele realizate sub umbrela Do Good se numără plantări de copaci, curățarea plajelor, participări la semimaratoane sau hackatoane în vederea susținerii unei cauze sociale, precum și diverse acțiuni ce implică donații directe către cei aflați în nevoie ori către diverse ONG-uri.

Despre mindit.io

mindit.io este o companie românească, specializată în dezvoltarea de software, fondată în 2015 de Irina Arsene.

În prezent, mindit.io numără peste 250 ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză în peste 50 de tehnologii, care operează pe un portofoliu de peste 200 de proiecte naționale și internaționale. Compania are în prezent patru locații din România – în București, Cluj, Iași și Sibiu – și un birou în Elveția, deschis în 2022.  Principalele industrii deservite de mindit.io sunt: retail, fintech & wealth management, healthcare, banking și foodtech.

Compania se concentrează pe identificarea celei mai potrivite soluții tehnice, personalizate în funcție de nevoile partenerilor, alocând echipe dedicate care implementează tehnologii de top pentru a contribui la dezvoltarea unui avantaj competitiv pentru partenerii săi.

Viziunea mindit.io este fundamentată în jurul unei comunități ghidate de principii și valori comune. De la construirea de parteneriate bazate pe încredere și profesionalism, până la strategia de livrare și dezvoltare, mindit.io țintește spre a avea un impact global asupra evoluției industriei de software development prin oamenii săi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*