Mindspace: 97% dintre angajații români consideră că flexibilitatea este importantă pentru ei

FOTO Conan PR

Mindspace, operatorul global de spații de lucru flexibile, anunță rezultatele celui mai recent studiu desfășurat în rândul a peste 1,470 de angajați din România, Polonia, Țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Prin intermediul acestui studiu, compania și-a propus să afle care sunt cele mai apreciate beneficii în rândul angajaților și care sunt dorințele lor legate de spațiul de lucru, dar și cele mai noi perspective ale angajatorilor.

În continuare, flexibilitatea rămâne cuvântul cheie în relația cu locul de muncă, atât din perspectiva angajaților, cât și din perspectiva angajatorilor. 72% dintre angajații români intervievați declară că au deja un job flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte. De partea angajatorilor, aproape toți (98%) consideră că flexibilitatea în ceea ce privește orele de lucru este printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top oferă flexibilitate fie în relație cu locația, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanță, fie în relație cu programul de muncă.

În medie, respondenții români ai studiului lucrează 3.9 zile de la birou, iar 66% dintre aceștia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Dorința de a relaționa cu colegii se observă și în preferințele angajaților legate de spațiu – un birou în cadrul unui open space rămâne printre preferințele de top. Alte elemente importante pentru angajații români, în ceea ce privește spațiul de lucru sunt: lumina naturală (61%), aerul curat, fără fum (51%), zonele de liniște (46%), și mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

Un alt aspect interesant ține de nivelurile de mulțumire și implicare. Per total, 95% dintre Managerii de Resurse Umane implicați în studiu consideră că angajații sunt implicați în activitățile pe care le fac, iar 94% dintre aceștia cred că angajații sunt fericiți la locul de muncă actual. Pe de altă parte, numai 49% dintre angajați declară că sunt mulțumiți de jobul lor și nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicați în activitățile de zi cu zi.

„Sperăm că rezultatele acestui studiu vor încuraja companiile să regândească experiența de muncă a angajaților, pentru a atrage și păstra talentele de care au nevoie,” spune CEO-ul și co-fondatorul Mindspace, Dan Zakai. „Aceste informații indică, în mod clar, schimbarea uriașă a modului în care angajații apreciază flexibilitatea la locul de muncă, precum și rolul important pe care spațiile flexibile îl au asupra productivității, bunăstării și implicării angajaților.”

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajați din România, Polonia, Țările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie și SUA. Sondajul și rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Mindspace a deschis prima locație în România în decembrie 2018, în clădirea de birouri Campus A din cadrul Globalworth Campus. În aprilie 2019 a urmat și al doilea spațiu, Mindspace Victoriei, localizat în Bucharest Tower Center. Membrii români ai Mindspace fac parte dintr-o comunitate globală de peste 15,000 de membri. Din grupul divers de membri Mindspace se numără companii precum Shell, Samsung, Microsoft, Barclays Bank și GoPro.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*