Ministerul Turismului recunoaște o nouă rută cultural turistică

FOTO Ministerul Turismului

Astăzi, 1 decembrie, celebrăm 104 ani de la unul dintre cele mai importante evenimente istorice ale neamului românesc: înfăptuirea României Mari. Cu acest prilej, în acest an, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului marchează Ziua Națională a țării noastre prin recunoașterea unei noi rute cultural turistice: „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”.

„De Ziua Națională a României doresc să adresez tuturor românilor, din țară și celor aflați peste hotare, cele mai sincere urări de bine și îndemnul de a purta cu mândrie spiritul viu românesc oriunde s-ar afla! Astăzi, suntem datori să onorăm istoria țării noastre, să reamintim tinerelor generații importanța zilei de 1 decembrie și să păstrăm câteva momente de liniște în cinstea eroilor care ne-au lăsat drept moștenire o țără, o Românie unită și liberă!

Așadar, pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de trăi liberi pe pământ românesc.

Invit atât românii, cât și turiștii străini, să parcurgă cu interes obiectivele incluse în această rută, care reușește să surprindă un fragment important din istoria țării noastre! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a transmis ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune.

Printre obiectivele cuprinse în rută, menționăm: Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și multe altele.

„Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate” rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*