One United Properties propune acționarilor acordarea de dividende în valoare de 75 milioane de lei pentru anul financiar 2021

One Floreasca City. FOTO Fabrica de PR

One United Properties (BVB: ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, a convocat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) pentru 26 aprilie 2022. Pe ordinea de zi a AGA se află, printre altele, și aprobarea plății celei de-a doua tranșe de dividende, majorarea de capital social cu aport în numerar, răscumpărarea de acțiuni, precum și alegerea de noi membri ai Consiliului de Administrație.

„One United Properties a avut un an prosper datorită impulsului primit în urma IPO-ului pe bursă. Performanța excepțională a echipei noastre este o confirmare pentru toți stakeholderii că suntem hotărâți să ne menținem poziția de lider de piață pentru dezvoltări rezidențiale și cu utilizare mixtă premium și să continuăm să aducem profituri consistente pentru acționarii noștri. Deși realizăm permanent investiții importante în dezvoltarea companiei, reușim să menținem o poziție excelentă de numerar și, prin urmare, în conformitate cu politica noastră de dividende, Consiliul de Administrație propune Adunării Generale anuale a Acționarilor acordarea celei de-a doua tranșe a dividendelor pentru anul 2021, în valoare de 42,5 milioane de lei”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

Pentru 2021, One United Properties își propune să acorde dividende în valoare brută de 75 milioane de lei. Prima tranșă de dividende în valoare brută de 32,5 milioane de lei a fost aprobată în AGA din septembrie 2021 și plătită în octombrie 2021. Consiliul de Administrație a propus acționarilor aprobarea celei de-a doua tranșe în valoare de 42,5 milioane de lei. Dacă va fi aprobat în AGA anuală, dividendele cu o valoare brută de 0,0165 lei per acțiune vor fi plătite la 30 mai 2022. Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială a dividendelor.

Propunerea de alegere a membrilor Consiliului de Administrație este următoarea: mandatele tuturor celor șapte membri actuali ai Consiliului de Administrație vor expira pe 26 aprilie 2022. Membrii Consiliului vor fi aleși pentru un mandat de un an, în linie cu standardele internaționale. Candidații propuși de Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Societății sunt Claudio Cisullo (actualul Președinte al Consiliului de Administrație), Victor Cpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoș Manda, Marius Diaconu, toți membri în prezent în Consiliul de Administrație al One United Properties, precum și Augusta Dragic și Magdalena Soucek, două noi propuneri de membri ai Consiliului.

Augusta Dragic a co-fondat Grupul Superbet în 2008 împreună cu Sacha Dragic. De la deschiderea primului punct de lucru în urmă cu mai bine de un deceniu, Grupul a devenit liderul incontestabil al pieței românești, extinzându-se la nivel internațional și incluzând mai multe mărci în toată Europa. În 2019, Superbet a atras investiții minoritare de 175 de milioane de euro de la Blackstone, un grup global de investiții cu sediul în SUA, pentru a contribui la creșterea companiei.

Magdalena Soucek a ocupat funcția de Country Managing Partner pentru EY în Republica Cehă din 2008 până în decembrie 2021. Din 2011 până în 2020 a fost și Managing Partner pentru Clusterul Central al EY, care include Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia, Herțegovina și Muntenegru. Sub conducerea ei, Clusterul aproape și-a dublat dimensiunea, cu afaceri de 220 de milioane de dolari, 80 de parteneri și 2.500 de angajați. Magdalena Soucek are peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii de audit și consultanță pentru afaceri. De-a lungul anilor de carieră, s-a specializat în audit și alte proiecte pentru clienți, în principal din industriile farmaceutice, de producție și imobiliare, atât pentru companii multinaționale de top, cât și pentru cele cehe.

În cadrul AGA din aprilie, acționarii vor vota și o operațiune de majorare a capitalului social cu aport în numerar. One United Properties intenționează să atragă de la investitori capitaluri proprii de până la 500 de milioane de lei într-o operațiune de majorare a capitalului social prin emiterea a 330.017.986 de noi acțiuni. Majorarea de capital planificată ar fi a cincea pentru companie, care în iulie 2021 s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București după ce a atras cu succes 252 milioane de lei în urma unui IPO.

Capitalul atras în urma majorării va susține strategia de creștere a One United Properties, permițând companiei să profite de oportunități suplimentare din piață. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări, în conformitate cu pipeline-ul solid al companiei din prezent, în timp ce poziția actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. Dezvoltatorul se concentrează cu preponderență pe investiții în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

Alte subiecte aflate pe listă în AGA includ propunerea Consiliului de Administrație de a aproba răscumpărarea de acțiuni în scop de trezorerie în limită totală de 10 milioane de lei, la un preț de achiziție maxim de 1,75 lei per acțiune.

Acționarii One United Properties își vor putea exprima voturile în cadrul AGA atât fizic, cât și online, folosind soluția eVote, care va transmite în timp real atât ședințele Ordinare, cât și pe cele Extraordinare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*