Orange a lansat campania despre siguranță în mediul online

Securitate cibernetică. FOTO Macedo_Media

Prin strategia #OrangeForward lansată în 2022, Orange România și-a asumat să ofere clienților o experiență simplă și sigură și să contribuie la crearea unei lumi digitale responsabile. În linie cu aceste angajamente, Orange lansează campania „Mai mult loc pentru încredere”, prin care își consolidează poziția de partener responsabil într-o lume digitală tot mai complexă. Astfel, Orange dorește să atragă atenția asupra celor mai des întâlnite pericole din mediul online, cyberbullyingul și phishingul, și să le ofere clienților soluții pentru a se proteja de acestea.

Conștientizarea pericolelor din digital și protejarea tinerilor

Special pentru a-i ajuta pe gameri să se bucure în siguranță de lumea virtuală, Orange a creat proiectul inovator Safe Zone, un spațiu de suport împotriva cyberbullyingului disponibil în Roblox și, în curând, în Fortnite, două dintre platformele de gaming cele mai populare în rândul adolescenților. În Safe Zone, aceștia află informații despre cyberbullying și cum pot primi ajutor de la specialiști, totul în mod interactiv:

În timp ce se joacă pe aceste platformele, gamerii vor întâlni cabine virtuale portocalii în care se pot refugia. Acestea se numesc Safe Zone. Când intră în Safe Zone, sunt întâmpinați de un bot, Orange Droid, care îi poate ghida către un quiz despre cyberbullying sau către informații care îi pot ajuta într-o situație de cyberbullying.

Gamerii care răspund corect la quiz-ul din Safe Zone deblochează surprize, prin care câștigă apoi recompense în joc.

Cei care vor să raporteze un caz de cyberbullying sau au nevoie de consiliere psihologică vor afla din joc că pot apela gratuit, din orice rețea din România, 119, numărul unic național dedicat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului.

În Roblox, minigame-ul The Impossible Obby are deja o cabină de conștientizare și protecție împotriva cyberbullyingului, iar în Fortnite vor exista în curând cabine Safe Zone pe șase insule, care vor putea fi accesate de câteva milioane de utilizatori din întreaga lume.

Protejarea împotriva tentativelor de phishing

În același timp, rețeaua de fibră și mobil #1, Orange, atrage atenția și asupra phishingului, una dintre cele mai comune acțiuni de fraudă la nivel global, prin care diverse persoane folosesc mediul online pentru a obține bani, prin înșelătorie.

Phishingul are loc de obicei prin metode simple, prin care sunt solicitate date personale sau informații confidențiale, precum codul PIN, parole, numărul de card bancar. Aceste tentative solicită victimelor să instaleze programe malware, să transfere bani, să se aboneze la diverse servicii cu suprataxă, să autorizeze plăți pe care nu le-au solicitat.

Pentru a rămâne în siguranță, clienții nu trebuie să răspundă la mesaje suspecte, să acceseze link-uri sau pagini web asemănătoare cu ale unor organizații cunoscute. Întotdeauna trebuie să verifice expeditorul, conținutul mesajelor, link-urile și fișierele primite, să seteze parole sigure pentru fiecare echipament sau cont utilizat și să actualizeze periodic versiunile de software de pe toate dispozitivele (telefon mobil, tabletă, laptop, router, Smart TV etc.). Conectarea la internet se va face doar utilizând conexiuni la rețele de internet securizate și având instalat un program antivirus și protecție de tip firewall, care necesită actualizare permanentă.

Soluții din portofoliul Orange pentru siguranță în lumea digitală

Abonații Orange, persoane fizice, își poți păstra în siguranță toate datele importante de pe smartphone, tabletă sau calculator prin activarea opțiunii Norton Security Online. Pentru clienții care aleg pachetele Love, opțiunea este inclusă în abonament în primele 2 luni.

Pentru clienții companii, Orange Business Services pune la dispoziție soluția Business Internet Security (BIS), care protejează informațiile transmise pe internet, precum și datele companiei, ale angajaților și vizitatorilor, de atacurile cibernetice, atunci când aceștia accesează internetul. Folosind date anonimizate colectate din infrastructura serviciului BIS al Orange Business Services, Orange publică în fiecare an Raportul Business Internet Security, ce cuprinde informații despre analize și tendințe în domeniul securității cibernetice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*