Oveit încheie un parteneriat strategic cu Utrust pentru a ajuta companiile la nivel global din industria evenimentelor și a divertismentului să integreze plata cu criptomonede

Mihai Drăgan, COO Oveit

Oveit, fintech-ul cu sediul în Austin, Texas, încheie un parteneriat cu Utrust, startup-ul elvețian care oferă servicii de plată cu criptomonede, având obiectivul de a integra o nouă metodă de plată pentru industria divertismentului. Această modalitate le permite organizatorilor de evenimente să accepte și să utilizeze mult mai ușor plata cu criptomonede, accesând o piață de desfacere mai mare. Companiile vor putea intermedia plățile cripto pentru până la 1 miliard de clienți globali pentru evenimente, parcuri de agrement și pachete turistice.

„Ne dorim să ajutăm industriile de evenimente și divertisment să evolueze și să integreze tehnologia în operațiunile lor. Piața criptomonedelor are mult potențial încă neexplorat și oportunități gata să fie accesate de către companiile care vor să își adapteze strategia și să depășească limitelor tradiționale. Posibilitățile sunt nelimitate, în special pentru companiile din acest segment de piață. Parteneriatul cu Utrust îmbunătățește oportunitățile de business pentru toți jucătorii din industrie, permițându-le să primească plăți instant de la până la 1 miliard de clienți globali. În acest fel, chiar și clienții internaționali pot participa la evenimente, eliminând impedimentele generate de monedele locale și a ratelor mari de conversie”, explică Mihai Drăgan, COO Oveit.

Până acum, criptomonedele au fost folosite cu precădere ca metodă de investiție, iar implementarea plăților cripto de către companii părea un proces greu și îndelungat. Acum, criptomonedele iau avânt și sunt utilizate la o scară mai largă, deschizând noi oportunități. Prin implementarea acestui sistem, companiile europene pot primi compensații de la clienți din toată lumea în doar câteva secunde, fără a se preocupa de ratele de conversie. În plus, comisioanele mici fac acest proces mai convenabil, atât pentru companii, cât și pentru clienți.

Pentru a utiliza soluția Oveit, o companie trebuie să își creeze un cont de comerciant pe platformă, iar apoi fiecare plată va intra direct în cont. Comercianții își pot lista prețurile în moneda fiat, iar Utrust convertește automat prețul în criptomonede.

„Utrust va continua mereu să găsească soluții pentru a întări utilizarea creativă și avantajoasă a tehnologiei blockchain. Companiile precum Oveit dezvoltă produsele de care avem nevoie, care schimbă pozitiv viețile oamenilor. Ne bucurăm să furnizăm o modalitate de plată rapidă și eficientă, derulată integral pe rețeaua blockchain care să ajute companiile să-și atingă obiectivele”, declară Sanja Kon, CEO Utrust.

Criptomonedele, calea către succes

Piața criptomonedelor atrage din ce în ce mai mulți utilizatori la nivel global, iar companiile nu fac excepție, în special datorită rapidității tranzacțiilor, varietății clienților globali și a comisioanelor reduse. 75% din comercianții din Statele Unite ale Americii au în plan acceptarea plăților folosind stablecoin și criptomonede în următorii doi ani, conform unui studiu realizat anul acesta de Deloitte. Cea mai utilizată criptomonedă este Bitcoin, cu o capitalizare de piață de aproximativ 367.98 miliarde de dolari și peste 210.000 de tranzacții zilnice.

Comisia Europeană înțelege potențialul pieței, motiv pentru care propune un program pilot, Strategia Finanțelor Digitale, care reglementează comerțul și tranzacțiile cu instrumente financiare sub formă de active cripto. Programul își propune să facă plățile mai convenabile și mai sigure, în special în contexte transfrontaliere, facilitând astfel activitatea economică prin reducerea întârzierilor și a costurilor pentru întreprinderi la primirea plăților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*