
RAFINOR, singura rafinărie de aur, liderul industriei de prelucrare a metalelor prețioase din România și MAGNOR, holdingul care deține cea mai diversificată platformă de tranzacționare a aurului, electronicelor și produselor de lux pre-owned, au încheiat un parteneriat strategic pentru a facilita achiziția de aur de investiții direct din România. Parteneriatul dintre cele două companii cu acționariat românesc aduce beneficii semnificative pentru investitori și toți cei interesați de aur de investiții ca activ de refugiu.
Achiziția de aur direct din România înseamnă mai multă transparență în tranzacții, costuri reduse și siguranță sporită pentru cumpărători. În plus, susține economia locală și promovează dezvoltarea unui sector industrial solid al metalelor prețioase în România.
„Ne bucurăm că prin parteneriatul încheiat cu MAGNOR putem oferi investitorilor de orice calibru posibilitatea să achiziționeze aur direct din România, de la o sursă de încredere, cu acționariat 100% românesc. RAFINOR oferă românilor posibilitatea să investească local, cu garanția unui produs premium, susținând astfel circulația metalului prețios în economia națională. Prin intermediul MAGNOR, RAFINOR a început să distribuie primele lingouri de aur produse în România”, spune Claudiu Diaconu, CEO și acționar majoritar al rafinăriei românești de metale prețioase.
„Acest parteneriat reprezintă un important pas înainte pentru piața aurului din România. Împreună cu RAFINOR oferim o soluție fiabilă și avantajoasă pentru toți cei care doresc să investească în aur fără a depinde de surse externe”, spune Cosmin Popovici, CEO MAGNOR.
RAFINOR va livra principalului său partener comercial lingouri de aur de investiții în valoare de 10 milioane de euro, în 2025
După cum subliniază Claudiu Diaconu, parteneriatul strategic cu MAGNOR reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea companiei. Astfel, RAFINOR, prima rafinărie modernizată de metale prețioase din România, va livra principalului său partener comercial lingouri de aur de investiții în valoare de 10 milioane de euro, în 2025. RAFINOR își consolidează astfel poziția de lider în industrie, atât prin experiența acumulată în sectorul internațional de profil, cât și prin dotarea rafinăriei cu tehnologie de ultimă generație.
Acționarul majoritar al liderului industriei de prelucrare a metalelor prețioase din România subliniază că au fost realizate investiții semnificative nu numai în tehnologie modernă, ci și în perfecționarea angajaților. Echipa RAFINOR beneficiază de instruire continuă alături de specialiști tehnici din Turcia și Italia, două dintre cele mai importante centre internaționale în domeniul prelucrării metalelor prețioase.
RAFINOR furnizează principalulului său retailer lingouri de aur de investiții care se disting prin finisare de înaltă calitate și puritate garantată, certificate de laboratoare acreditate la nivel european și ambalate și controlate individual înainte de expediere. Lingourile din aur de 24 K au gramaje pornind de la 2,5 g și până la 50 g, acestea din urmă fiind cele mai solicitate de investitori.
„Prin această colaborare, ne dorim să creștem încrederea în piața locală de aur și să oferim clienților cea mai accesibilă și sigură alternativă pentru achiziția lingourilor de aur de investiții”, mai spune Claudiu Diaconu.
Acționarul majoritar al rafinăriei de metale prețioase (aur și argint) subliniază că printre obiectivele strategice pentru 2025 se numără consolidarea statutului RAFINOR de jucător-cheie în industria metalelor prețioase din România, furnizarea de produse premium și stabilirea de parteneriate solide, pe termen lung. CEO-ul rafinăriei afirmă că își dorește diversificarea portofoliului de parteneri-distribuitori pentru lingouri de aur de investiții. În perioada următoare, compania este deschisă spre noi colaborări cu retaileri care să contracteze producția de metale prețioase.
Totodată, RAFINOR se concentrează pe atragerea de noi clienți persoane juridice, care doresc să vândă către rafinărie aurul, argintul, platina și palladiumul uzate, care nu mai pot fi puse în circulație către consumatorii finali.
Metalele achiziționate sunt introduse apoi în procesul de rafinare și utilizate ca materie prima pentru bijuterii, tehnică dentară, industria de automotive, energie verde, panouri fotovoltaice sub formă de granule sau platbandă și sub formă de aur de investiții pentru consumatorii finali.
Be the first to comment