Peste 50 de structuri de turism au fost verificate de specialiștii din cadrul Direcției Generale Turism a MEAT în minivacanța de Sfânta Maria

Cameră de hotel. FOTO davidlee770924
Cameră de hotel. FOTO davidlee770924

Specialiștii din cadrul Direcției Generale Turism a MEAT au verificat, în minivacanța de Sfânta Maria, 51 de structuri de turism.

Potrivit MEAT, controlul a vizat 25 de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare, 17 structuri de primire  turistică cu funcțiuni de alimentație, 8 plaje și o  agenție de turism.

Verificările au fost derulate atât pe baza sesizărilor primite, acestea reprezentând 14 dintre cazuri, restul fiind acțiuni tematice (12 situații) și  reverificări (8). În cazul acțiunilor de reverificare a măsurilor dispuse anterior s-a constatat că în doar două situații acestea au fost îndeplinite, la restul de 6 fiind aplicate amenzi contravenționale.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) are ca obiectiv creșterea numărului de unități turistice clasificate și respectarea prevederilor legislative în vigoare în domeniul turismului. În acest sens, instituția, prin Direcția Control din cadrul Direcției Generale Turism desfășoară constant acțiuni de verificare la operatorii de profil. Acțiunea care a avut loc în perioada 13-18 august, când au fost controlate 51 de structuri de primire turistică de pe litoral, din județul Constanța, s-a soldat cu amenzi contravenționale în valoare de 238.000 lei și cu măsuri de remediere a deficiențelor.

Controlul a relevat că în continuare există structuri care funcționează ilegal, fără deținerea autorizației provizorii de funcționare/certificatului de clasificare sau cu o altă structură a spațiilor decât cea prevăzută în fișa anexă a certificatelor de clasificare, că unii operatori nu respectă condițiile generale de funcționare și criteriile minime obligatorii avute în vedere la clasificarea structurilor de primire turistică, dar și netransmiterea spre radiere a certificatului de clasificare la încetarea activității structurii de primire turistică.

În ceea ce privește plajele, în urma verificărilor s-a constatat funcționarea beach-barurilor fără a deține autorizație provizorie de funcționare/certificat de clasificare eliberat MEAT, dar și faptul că unii operatori nu respectau procentul de 30% pentru zona destinată plajei pe nisip. Mai mult, au fost identificate sectoare de plaja neigienizate, prezentând resturi vegetale, ambalaje, umbrele/saltele deteriorate care au fost remediate în timpul controlului sub supravegherea echipelor de control și a reprezentanților de la Apele Române.

Pentru zone care aparțin domeniului public aflate într-o stare deplorabilă cu gunoaie de diverse feluri (materiale de la construcții dezafectate, ambalaje deteriorate, vegetație, resturi menajere cu miros pestilențial etc.) echipa de control a MEAT a solicitat Poliției Locale și Primăriei Constanța igienizarea acestora în regim de urgență, lucru care a fost realizat prin firma de salubrizare a Primăriei, situația fiind astfel remediată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*