Premieră bancară în Europa Centrala și de Est : Finqware lansează FinqPayments – primul serviciu de automatizare plăți corporate din CEE bazat exclusiv pe Open Banking APIs

Elena Cosma. Finqware

Finqware, companie fintech românească cu operațiuni europene, anunță lansarea FinqPayments, primul serviciu de plăți corporate din Europa Centrală și de Est (CEE) bazat exclusiv pe interfețe de bancare de tip API. FinqPayments reprezintă un pas semnificativ în evoluția serviciilor financiare pentru companiile europene medii și mari, integrându-se perfect în platforma de automatizare a trezoreriei FinqTreasury, utilizata deja de mari companii din România, cum ar fi Nepi Rockcastle, One United Properties, Fan Courier, Electrica Furnizare și Regina Maria.

Cu această lansare, Finqware, companie românească pașaportată ca Instituție de Plată la nivel european, devine prima companie din regiune care  lansează servicii de plată bazate pe Open Banking APIs pentru corporații într-o platformă integrată de automatizare a trezoreriei (TMA).

“FinqPayments nu este doar o inovație tehnologică, ci și un pas strategic către viitorul finanțelor corporative, transformând fundamental modul în care companiile interacționează cu serviciile bancare pentru operarea de plăți. Acest serviciu, primul din CEE bazat exclusiv pe Open Banking APIs, aduce o paradigmă nouă în facilitarea operațiunilor financiare pentru companii.” declară Elena Cosma, Senior Product Manager la Finqware.

Modul FinqPayments permite inițierea plăților individuale către diverși beneficiari, plăți de furnizori sau salarii pe baza unei liste încărcate, plăți frecvente salvate pentru executare recurentă și exportul de dovezi de plată în format PDF pentru transmitere beneficiarilor. Cu aceste funcționalități, FinqPayments oferă o soluție cuprinzătoare pentru simplificarea și optimizarea operațiunilor bancare, adresată în special companiilor mari.

Principalele avantaje ale utilizării FinqPayments includ:

– Eliminarea importului individual al fiecărui fișier de plată în fiecare bancă.

– Gestionarea tuturor scenariilor de plată într-o singură aplicație.

– Utilizarea conturilor bancare de plată deja conectate în platforma Finqware pentru a iniția plăți și a obține vizibilitate sporită asupra soldurilor și rulajelor.

– Monitorizarea completă a tuturor plăților programate.

– Raportarea rapidă a plăților efectuate și identificarea persoanelor care le-au autorizat.

În prezent, FinqPayments suportă inițierea plăților manuale pentru primele 15 bănci românești, acoperind peste 95% din piața bancară locală. Dintre acestea, patru bănci oferă, în plus, servicii complete de automatizare pentru companii prin Open Banking: Banca Comercială Română,  ING Bank Romania, BRD Societe Generale si Libra Bank. Aceste servicii permit clienților să inițieze și să autorizeze plăți multiple prin API, facilitând astfel automatizarea operațiunilor în cadrul companiilor. Toate băncile românești urmează să implementeze această facilitate în perioada următoare, completând astfel serviciile digitale pentru clienții lor din segmentul de companii de dimensiuni medii și mari, fiind și o obligativitate legală instituită de Directiva Europeană Revizuită de Plăți (PSD2).

“Această lansare reflectă angajamentul nostru de a inova și de a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale mediului de afaceri. Suntem mândri să fim pionieri în introducerea serviciilor de plată bazate pe Open Banking APIs pentru corporații într-o platformă integrată de automatizare a trezoreriei. FinqTreasury devine un instrument esențial pentru automatizarea completă a operațiunilor financiare ale companiilor. Suntem dedicați continuării acestui parcurs inovator și consolidării poziției noastre în avangarda revoluției fintech din România și la nivel european.” – a declarat reprezentanta Finqware, subliniind angajamentul lor de a rămâne la vârful tehnologiei financiare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*