Programul România-Republica Moldova: Proiecte transfrontaliere de peste 62 de milioane de euro, în derulare

Bani pentru finanțări. FOTO martaposemuckel
Euro. FOTO martaposemuckel

Vineri, 10 decembrie 2021, a avut loc, on-line, întâlnirea anuală a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, pentru care MDLPA este Autoritate de Management. În cadrul programului se află în derulare 78 de proiecte, cu o valoare de 62 de milioane de euro, fonduri europene.

Reprezentanții celor două state partenere în această structură au analizat stadiul contractării și implementării proiectelor și au fost stabilite măsuri pentru a accelera implementarea  proiectelor contractate în cadrul Programului. De asemenea, au fost prezentate câteva dintre rezultatele obținute de proiecte deja finalizate.

În prezent, se derulează 78 de proiecte, dintre care 4 proiecte mari de infrastructură, 59 de proiecte de tip SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructură sau au o componentă de infrastructură mai mică de 1 milion de euro) și 15 proiecte HARD (care au o componentă de infrastructură mai mare de 1.000.000 euro pe proiect), totalizând 62 de milioane de euro, fonduri europene, din domeniile educației, sănătății, prevenirii și intervențiilor în situații de urgență, infrastructurii de transport și comunicații.

Cele patru proiecte mari de infrastructură finanțate prin Program, care vizează reabilitarea vămilor, dezvoltarea serviciilor de urgență în zona de frontieră, îmbunătățirea infrastructurii de comunicații între cele două țări și prevenirea și combaterea criminalității, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, au înregistrat progrese, dar implementarea lucrărilor trebuie să fie accelerată.

Plățile efectuate până în prezent pentru proiectele aflate în derulare au o valoare totală de 22,7 milioane de euro.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*