RE/MAX România lansează IMOBID, prima aplicație de ofertare digitală a proprietăților, gratuită pentru clienți

RE/MAX. FOTO TOTAL PR
RE/MAX. FOTO TOTAL PR

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, lansează IMOBID – aplicație de ofertare digitală pentru proprietățile aflate în portofoliul brokerilor companiei, ce presupune un proces asemănător celui de licitație clasică. Primul instrument de acest tip pe piața locală, soluția aduce valoare adăugată atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători, mizând pe un grad înalt de transparență, siguranță și inovație, comparativ cu  tranzacționarea clasică.

„Practica ne arată că piața are nevoie de o asemenea soluție pentru a facilita un proces de tranzacționare eficient, iar RE/MAX România a fost dintotdeauna o companie preocupată constant de dezvoltare în zona tehnologiei. Astfel, decizia de implementare a acestei aplicații, necesară deopotrivă agenților și clienților noștri, a fost una esențială și a venit firesc. IMOBID este un produs dezvoltat și testat in Europa, adaptat pentru piața locală și, conform datele noastre, reprezintă un instrument unic în România”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

IMOBID este o aplicație de ofertare digitală pentru proprietăți, care funcționează asemănător procesului clasic de licitație. Oferta de cumpărare poate fi trimisă online, în siguranță, fără presiune de timp, într-un proces transparent, prețurile comunicate de potențialii cumpărători reflectând situația actuală a pieței și contribuind, astfel, la stabilirea unor prețuri corecte. Totodată, prin expunerea directă și concretă a tuturor ofertelor de cumpărare, vânzătorii au garanția selectării celui mai bun cumpărător, conform criteriilor alese.

Printre beneficiile aduse de IMOBID cumpărătorilor se numără: un proces de încredere și convenabil, constatare transparentă a prețului, șanse echitabile pentru a face cea mai bună ofertă, fără oferte „false”, actualizări la timp și comunicare eficientă. De cealaltă parte, vânzătorii au ca avantaje: mai mulți potențiali cumpărători, cel mai bun preț de vânzare posibil, vânzare mai rapidă, proces transparent, cu prezentarea tuturor părților interesate și a ofertelor, precum și rezultate finale mai bune. Conform experienței RE/MAX Europa, IMOBID poate aduce o majorare medie a prețului final de vânzare cu 15% față de cel inițial.

Totodată, nici cumpărătorii, nici vânzătorii nu suportă costuri pentru utilizarea acestei soluții, ci se percepe, în mod obișnuit oricărui proces de tranzacționare, un comision către agent, în cazul unei oferte câștigătoare semnate. Consultantul imobiliar are rolul de a promova corect proprietatea, astfel încât să atragă clienți cumpărători calificați, să supervizeze întreg procesul și să consilieze vânzătorul în decizia de vânzare. Durata procesului de ofertare se stabilește de comun acord între proprietar și agent, iar ca regulă generală va fi de circa două săptămâni.

Despre RE/MAX

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize și peste 600 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi peste 140.000 de agenți afiliați, în 8.000 de birouri, aflate în cca. 110 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 40 de țări, cu peste 2.000 birouri și 26.000 de agenți, continuând să se extindă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*