Rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 41.616 milioane euro, în creștere față de luna precedentă

Sediul BNR. FOTO BNR

La 31 august 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 41.616 milioane euro, față de 39.008 milioane euro la 31 iulie 2021.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

Intrări de 3.343 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; creditarea contului de DST cu cota parte ce revine României ca urmare a intrării în vigoare a noii alocări generale de DST de către FMI cu data de valută 23 august 2021 (1.736 milioane DST, aproximativ 2.100 milioane echivalent euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele;

Ieşiri de 735 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.114 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 august 2021 au fost de 46.730 milioane euro, faţă de 44.130 milioane euro la 31 iulie 2021.

Plăţile scadente în luna septembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 74 milioane euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*