România obține 221,5 milioane CHF, echivalentul a peste un miliard de lei, prin cea de-a doua contribuție elvețiană

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

România va beneficia de 221,5 milioane franci elvețieni, din contribuția financiarã nerambursabilã aprobatã de Parlamentul elvețian pentru coeziune economică și socialã pentru unele state membre ale Uniunii Europene, în vederea reducerii disparităților economice și sociale din UE. Ministerul Finanțelor va avea rol de Unitate Naționalã de Coordonare a asistenței financiare acordate de Elveția.
Guvernul României a adoptat în 12 octombrie 2022 Memorandumul pentru aprobarea negocierii și semnãrii Acordului-cadru între Guvernul României și Consiliul Federal Elvețian privind implementarea celei de-a doua contribuții elvețiene în anumite state membre ale Uniunii Europene pentru reducerea disparitãților economice și sociale în Uniunea Europeanã.
Acordul-cadru stabilește instituțiile responsabile din România și Elveția, modalitatea și principiile de implementare a contribuției, precum și ariile tematice în care se vor aplica mãsurile suport.
Programul de cooperare bilateral va fi gestionat de urmãtorii actori instituționali:
·        Ministerul Educației – „Programul privind învãțãmântul dual (VET)”;
·        Ministerul Cercetãrii, Inovãrii și Digitalizãrii – „Programul de cercetare”;
·        Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – „Programul pentru consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunãtãțit la finanțare”;
·        Ministerul Afacerilor Interne – „Programul de securitate și siguranțã publicã” (Afaceri Interne);
·        Ministerul Justiției – „Programul de securitate și siguranțã publicã” (Justiție);
·        Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice și Administrației – „Programul pentru eficiențã energeticã și energie regenerabilã”;
·        Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice și Administrației, alãturi de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (prin METROREX SA) – „Programul de îmbunãtãțire a accesului în rețeaua de metrou București”;
·        Ministerul Sãnãtãții – „Programul privind serviciile de sãnãtate”;
·        Ministerul Muncii și Solidaritãții Sociale – „Programul de incluziune socialã”;
·        Operator de program selectat de cãtre partenerii elvețieni – „Programul de implicare civicã”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*