Tips&Tricks de la Google pentru o vacanță sustenabilă

Google

Schimbările climatice nu mai sunt doar un concept abstract, global, ci o realitate locală și chiar personală. Atunci când își planifică vacanțele, tot mai mulți oameni sunt preocupați să facă alegeri sustenabile când vine vorba de transport, cazare sau alte aspecte ale călătoriei.

La nivelul fiecărei persoane, alegerile sustenabile pot părea mici, dar atunci când oamenii au la dispoziție instrumente pentru a le extinde la o scară mare, se poate ajunge la progrese impresionante. Produsele și serviciile Google pot oferi soluții de sustenabilitate celor care călătoresc vara aceasta și în orice altă perioadă. Iată câteva moduri în care orice persoană cu un dispozitiv conectat la internet poate face un pas mai mic sau mai mare către sustenabilitate:

Călătorie cu emisii mai puține – Dacă destinația de vacanță este accesibilă cu avionul, Google te ajută să găsești zborul cu emisii mai reduse de CO2 direct din Google Flights. La fiecare opțiune de zbor către destinația selectată, în Flights sunt afișate și detalii despre emisiile de CO2. Astfel, poți alege zborul cu cea mai redusă amprentă de carbon.

Un obicei sănătos: micro-mobilitatea – Când ești în vacanță într-un oraș, deplasează-te cu biciclete sau scootere în loc de mașină închiriată. Poți folosi Google Maps pentru a găsi cel mai apropiat mijloc de transport pe două roți, pentru a vedea care este prețul până la destinația dorită, timpul estimat al călătoriei și ruta până la destinație. În România încă nu este disponibilă această opțiune, însă ea poate fi utilizată cu succes atunci când ești în vacanță într-un oraș precum Roma, Barcelona sau Londra. Acest parteneriat între Maps și numeroși furnizori de micro-mobilitate permite utilizatorului să aleagă serviciul dorit direct din Maps, fără să fie nevoie să „sară” dintr-o aplicație în alta pentru a găsi mijlocul de transport.

Cazare sustenabilă – Google Search îți arată hotelurile care au adoptat practici sustenabile, precum eficiență energetică, reducere a deșeurilor sau apelează la furnizori sustenabili de alimente. Există chiar și certificări eco. Astfel de hoteluri au adăugată zona „Sustenabilitate”, unde sunt listate practicile și certificările specifice, la secțiunea „Despre”, alături de servicii și date de contact.

Mai ușor de încărcat mașina electrică – Utilizatorii de mașini electrice pot căuta pe Google Maps unde este cea mai apropiată stație de încărcare. Vor primi informații despre distanță și timp de sosire, care este zona comercială în care este localizată stația, tipul de porturi și vitezele de încărcare. În cazul unora dintre stații, Maps afișează chiar și disponibilitatea unui încărcător în timp real.

Noutăți pentru călătorii de la Google Maps

Tot în această vară, Google propune două noi update-uri care îi pot ajuta pe cei care vor să călătorească, să exploreze sau să-și planifice următoarea vacanță. „Aerial view” este o funcționalitate abia lansată în Google Maps, care oferă imagini 3D de tip Street View din aer ale unor obiective turistice din toată lumea. Să zicem că te duci în Google Maps pe Turnul Eiffel din Paris – vei putea accesa o imagine animată 3D din aer a Turnului, ca dintr-o dronă care survolează obiectivul. Aerial View nu este încă disponibil în România, însă poate fi explorat pentru aproape 100 de obiective celebre din orașe precum Roma, New York, Londra, Tokio, Berlin sau Paris.

Multe dintre „ieșiri” și vacanțe se fac împreună cu prietenii sau familia. Pentru a te întâlni mai ușor cu ei, există în Google Maps opțiunea de „partajare a locației”. Această funcție tocmai ce a primit un update: acum permite notificări asupra poziției persoanelor cu care partajezi locația. Poți seta notificări care să te anunțe când prietenul cu care partajezi locația a ajuns într-un loc – de exemplu, la locul de desfășurare a concertului la care mergeți amândoi. Aceasta este numai una dintre utilizări. „Să mă suni când ajungi” este o cerință pe care cu toții am auzit-o – de la părinți, soț/soție, prieteni. Acum nu mai e nevoie. Poți seta notificarea prin care cel apropiat să fie anunțat când ajungi la destinație. Pentru protecția confidențialității, notificările pot fi trimise doar celor care au ales să-și partajeze locația. Persoanele care și-au împărtășit locația primesc notificări repetate – în Google Maps sau prin email – prin care li se amintește că au activată această funcție. Ei pot alege oricând să oprească împărtășirea poziției lor sau să blocheze pe cineva din setări.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*