TransferGo: Danemarca, o destinație din ce în ce mai căutată de imigranții români

TransferGo

Transferurile pe coridorul Danemarca – România înregistrează o creștere de 100% la începutul acestei luni în comparație cu luna anterioară, potrivit celor mai recente date TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani.

Odată cu reîntoarcerea românilor în diaspora, după vacanța petrecută în țară de către o bună parte dintre aceștia, datele TransferGo arată o dublare a transferurilor dinspre Danemarca  către România. Astfel, Danemarca devine una dintre țările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceștia prin intermediul TransferGo. De altfel, conturarea acestei tendințe este observată și prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinație.

Țările Nordice s-au remarcat constant în ultimul an în analizele TransferGo drept un nou coridor de transferuri corespunzător unui nou canal de migrație intereuropeană, iar dintre acestea, Danemarca se distinge din ce în ce mai puternic în topul preferințelor românilor.

„Am observat o activitate incipientă de transfer de bani a românilor dinspre zona nordică a Europei cu ceva timp în urmă, activitate care s-a aflat în creștere constantă și iată că astăzi această tendință se confirmă. Uitându-ne la cifre per ansamblu, credem că acest trend se explică, pe de-o parte, prin faptul că o parte dintre români au fost nevoiți să părăsească Marea Britanie ca urmare a Brexit, iar pe de altă parte sunt aceia care au plecat din țările mai puțin potente financiar și mai puternic afectate de condițiile economice dificile cauzate de pandemie (precum Italia, Spania etc.). Toți aceștia au migrat către Țările Nordice și au preferat în special Danemarca, deoarece este recunoscută pentru nivelul de trai mai ridicat, contractele mai sigure, dar și o mai bună garantare a respectării drepturilor omului și de muncă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

De asemenea, tot la începutul acestei luni, TransferGo a înregistrat și o creștere a numărului său de clienți, atât fideli, cât și care transferă bani ocazional, septembrie numărându-se printre cele mai active luni ale anului, alături de luna octombrie, în ceea ce privește transferurile de bani.
Mai mult, această perioadă de activitate crescută se remarcă și în sens invers, dinspre România spre o serie de state europene cu centre universitare consacrate, cunoscute deja ca destinații preferate de către studenții români, precum Marea Britanie, Danemarca, Franța sau Olanda.
Astfel, potrivit TransferGo, a fost înregistrată o creștere de aproximativ 95% a transferurilor în perioada august – septembrie, în comparație cu lunile de vară, creștere pusă pe seama sprijinului pe care părinții români îl trimit către copiii plecați la studii în străinătate, pentru pregătirile necesare începerii noului an universitar. Și de această dată, Țările Nordice și în special Danemarca se remarcă ca o nouă destinație către care românii trimit bani, alături de statele deja obișnuite.

Menținerea tendinței de migrație a românilor din ultimul an, în special a celor din categoriile active de vârstă, este confirmată și de autorități. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2020 au plecat din țară 193.000 de români, dintre care mai mult de jumătate cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. Astfel, România continuă să fie o ţară de emigrare, aceasta fiind a doua cea mai importantă cauză de reducere a populaţiei ţării.
TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, fiind ieftină – datorită taxelor mai mici față de metodele de transfer tradiționale, simplă – prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar și rapidă – prin posibilitatea de transfer instant.
La începutul anului, compania a anunțat disponibilitatea transferurilor instant pentru cei care trimit bani către destinatari cu conturi la Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR sau CEC Bank, bănci înrolate în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND.
Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar la începutul acestui a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră aferentă lui 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 90% la transferurile către România.

Despre TransferGo

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

TransferGo numără peste 2,5 milioane de clienți din întreaga lume și facilitează transferurile de bani online, rapid și în condiții de siguranță, în 40 de monede diferite și are acoperire în 161 de țări, primind scorul de 4.8 din 5 stele din partea Trustpilot.

Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*