UNSAR: Creștere cu 61% a despăgubirilor achitate în baza asigurărilor pentru locuințe în primele 9 luni ale anului trecut

Bloc de locuințe. FOTO Pixabay.com

Companiile de asigurări au achitat despăgubiri de peste 119,2 milioane lei în baza asigurărilor pentru locuințe, în primele 9 luni ale anului trecut. Astfel, sprijinul financiar oferit a înregistrat o creștere de 61% față de valoarea achitată în aceeași perioadă a anului 2022 (74,1 milioane lei).

Peste 83% din valoarea acestor despăgubiri (99,2 milioane lei) au fost plătite în baza asigurărilor facultative pentru locuințe, în creștere cu cca. 38% față de cele efectuate în primele 9 luni ale anului 2022.

“La împlinirea unui an de la cutremurele care au afectat mai multe zone din țara noastră și nu numai, vedem încă o dată importanța existenței unei asigurări facultative pentru locuință. În acest context, este cu atât mai important ca fiecare român să ia toate măsurile necesare pentru a fi sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte & Director General al UNSAR.

Chiar dacă vorbim despre producerea unui dezastru natural (cutremur, inundație sau alunecare de teren) sau a unui incendiu, furt, a unei explozii sau spargeri de conducte, important este ca fiecare locuință să fie protejată la întreaga ei valoare. În plus, putem beneficia de protecția unei asigurări și pentru bunurile din locuință, prejudiciile pe care le putem produce vecinilor și chiar să optăm pentru multe alte acoperiri dedicate, în funcție de tipul de locuință deținut.

“Cu doar 20% din fondul locativ asigurat în cazul dezastrelor naturale și cu doar 1 din 10 români pregătit financiar în cazul unui dezastru, accesarea unei asigurări facultative ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare proprietar de locuință”, a declarat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*