VIDEO Investiții importante în județul Tulcea prin Mecanismul ITI Delta Dunării

Investiție ITI Delta Dunării în Tulcea. FOTO Captură video

Mai multe investiții importante sunt derulate în județul Tulcea prin Mecanismul ITI Delta Dunării. O astfel de investiție este Deltanav, acolo unde se implementează un proiect finanțat din fonduri europene, prin Mecanismul de Finanțare ITI Delta Dunării.

Este vorba de un proiect în valoare de 5 milioane de euro prin care se realizează o fabrică de nutrețuri pe bază de cereale și plante furajere în localitatea Cataloi, județul Tulcea.

Este o linie de producere nutrețuri combinate prin procesarea cerealelor și a altor ingrediente, linia este înaltă performanță, este automatizată”, a declarat Sorin Alecu, reprezentant Deltanav SA.

O investiție tot prin ITI Delta Dunării este la Sarichioi.

Ivan Fedot deține compania Transmeteorit. Acum câțiva ani începea afacerea prin cultivarea a două hectare de legume. Modernizarea și extinderea au venit odată cu accesarea de fonduri europene prin Mecanismul ITI Delta Dunării.

Este vorba de un proiect pentru legumicultură, colectare, depozitare și condiționare. Condiționare care cuprinde spălat, condiționat și ambalat legume”, a declarat Ivan Fedot, reprezentant Transmeteorit SA.

Proiectul este în valoare de 2,6 milioane de euro.

Echipa ADI ITI Delta Dunării are în derulare acțiuni de promovare a ceea ce s-a realizat până acum prin mecanismul ITI.

Scopul acestor acțiuni este informarea publicului cu privire la contribuția fondurilor europene la dezvoltarea unui colț de Românie și la schimbările concrete în sens pozitiv pe care mecanismul ITI Delta Dunării le imprimă în comunități.

“Cu bani europeni obținuți prin mecanismul ITI reușim, de exemplu, să transformăm o dorință veche de 100 de ani în realitate : la podul peste Dunăre Tulcea-Brăila sunt, în prezent, în derulare operațiuni de sudare a celor 86 de segmente de tablier metalic care formează structura suprafeței de rulare. Proiectul fanion pentru ITI asigură un uriaș potențial de dezvoltare interregional.

Reușim, de asemenea, să modernizăm Portul Tulcea – și aceasta o premieră pentru istoria post-decembristă a României. O investiție necesară pentru turismul tulcean și pentru ceea ce înseamnă imaginea orașului Tulcea și a României în lume

Cetățenii beneficiază de drumuri reabilitate, de educație în școli modernizate, de echipamente și aparate medicale de înaltă performanță în spitale. Tot cu bani europeni este susținută și inițiativa antreprenorială.

Începutul: Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 602/2016

ITI constituie un avantaj major pentru comunitățile beneficiare: Mecanismul ITI a adus finanțare dedicată unui teritoriu clar definit. În exercițiul financiar 2014-2020, beneficiarii nu au intrat într-o competiție națională unde șansele la accesarea finanțării ar fi fost mult mai mici, dacă nu chiar nule

Unde suntem în prezent: 1.728 de proiecte contractate (pentru care s-a obținut finanțare) din care aproximativ 1.000 în mediul privat

Cu un buget multifond de aproximativ 1,2 miliarde de euro, despre ITI Delta Dunării se poate spune, practic, că este cel mai mare proiect de investiții al României”, a transmis echipa ADI ITI Delta Dunării.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*